Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Prest fra Finnmark tiltalt for familievold

- Dro sønnen etter ørene og truet kona med kniv.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En prest som ifølge påtalemyndigheten dro sønnen etter ørene og truet kona med kniv, er tiltalt for familievold. Saken mot ham starter i Øst-Finnmark tingrett i februar.

Ifølge tiltalen irettesatte presten sønnen flere ganger ved å gi ham ris på bar hud og ved å dra ham etter ørene. Han utsatte også sin daværende kone for slag, spark, kvelertak og knivtrusler over en tiårsperiode fra 2003, skriver Finnmarken.

Mannen nekter straffskyld. Hans forsvarer, advokat Thomas Øiseth, ønsker ikke å si om hans klient erkjenner enkelttilfeller av voldsutøvelse.

- Det har vært en belastende tid for ham å gå og vente på en avgjørelse. Han ser fram til at saken kommer opp for retten, slik at den blir belyst fra flere sider, sier forsvareren til.

Fungerende biskop i Nord-Hålogaland, Herborg Finnset, sier det er for tidlig å si hvilke konsekvenser saken vil få for prestens arbeidsforhold. Politiadvokat John-Kåre Olsen sier jobben som prest ikke vil bli noe tema i retten. (©NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!