DØMT: En prest i Østfold er i Fredrikstad tingrett dømt for fyllekjøring etter at han ble tatt i promillekontroll på vei til konfirmasjonsgudstjeneste. Illustrasjonsfoto: NTB Scanpix
DØMT: En prest i Østfold er i Fredrikstad tingrett dømt for fyllekjøring etter at han ble tatt i promillekontroll på vei til konfirmasjonsgudstjeneste. Illustrasjonsfoto: NTB ScanpixVis mer

Prest fyllekjørte

Prest fyllekjørte til gudstjeneste

Ble tatt i promillekontroll på vei til konfirmasjonsgudstjeneste.

En prest i Østfold er i Fredrikstad tingrett dømt for fyllekjøring etter at han ble tatt i promillekontroll på vei til konfirmasjonsgudstjeneste.

Mannen i 50-årene skulle bare ta noen glass vin kvelden før en stor konfirmasjonsgudstjeneste. I forklaringen til retten forteller han at han drakk fra en kartong, og derfor ikke var helt sikker på hvor mye han hadde drukket, melder NRK.

Morgenen etter ble han vinket inn av politiet. Det ble utført en utåndingsprøve som viste en promille på 0,58.

Retten legger til grunn at mannen ga en uforbeholden tilståelse og dømmes derfor til 14 dagers betinget fengsel. I tillegg må han betale en bot på 20.000 kroner, og han ble fratatt føreretten i ett år. Mannen jobber ifølge NRK ikke lenger som prest.