Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Prest kvalte og knivstakk nonne i kapell

Pastor Gerald Robinson dømt for ritualdrap.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): 5. april 1980 ble nonnen Margaret Ann Pahl funnet død i kapellet på Mercy Hospital i Ohio, USA.

Hun ble først kvalt og deretter påført 31 knivstikk

I dag, 26 år etter, ble pastor Gerald Robinson (68) funnet skyldig i det som betegnes som et ritualdrap.

Knivstikkene nonnen var påført dannet et opp-ned-kors, og for å ydmyke henne hadde han klint blodet hennes i pannen.

Pastor Robinson hadde tidligere jobbet tett med nonnen, og påtalemakten ville ha det til at forholdet mellom de to hadde vært anstrengt og pastoren rett og slett fått nok på drapsdagen.

Ingen reaksjon

Selv om pastoren tidlig ble mistenkt for drapet, var det først for to år siden han ble tiltalt. Hans advokater har nemlig hevdet at nonnens undertøy og fingernegler hadde DNA-spor som ikke var fra pastor Robinson. Dessuten var det heller ingen vitner til drapet.

For juryen var saken klar. Jurymedlemmene brukte bare seks timer på å finne ham skyldig, og dommer Thomas Osowik dømte pastoren til 15 års fengsel.

BAR PRESTEKRAGEN: Pastor Geraldine Robinson viste ingen tegn til reaksjoner da han ble dømt til 15 års fengsel for det grufulle drapet. Under hele rettssaken mot ham bar han prestekragen. Foto: AP/Scanpix
BAR PRESTEKRAGEN: Pastor Geraldine Robinson viste ingen tegn til reaksjoner da han ble dømt til 15 års fengsel for det grufulle drapet. Under hele rettssaken mot ham bar han prestekragen. Foto: AP/Scanpix Vis mer

Pastoren viste ingen tegn til reaksjoner da dommen ble avsagt.

Etter at saken var over var det en lettet biskop i den lokale kirken som uttalte seg til pressen.

- La oss håpet at konklusjonen i saken vil gjøre det lettere for de som er berørt av den, så vel som den lokale kirken, sa biskop Blair ifølge nyhetsbyrået AP.

Sverdformet brevåpner

Dommen kom etter ni dager med vitneforklaringer.

Blant dem var det vitner som fortalte at de hadde funnet en sverdformet brevåpner på pastor Robinsons rom. Gjenstanden ble satt i sammenheng med de skadene som nonnen var påført og blodflekkene på alterkledet som kroppen hennes var svøpt i da hun ble funnet død.

Ifølge rettsmedisinske undersøkelser var det avtrykk på det tilgrisede alterkledet som stemte overens med et emblem av US Capitol som prydet pastorens brevåpner.

I og med at påtalemakten manglet direkte beviser, var saken i stor grad basert på rettsmedisinske undersøkelser.

Juryen så også et opptak av hvordan pastor Robinson, da han var overlatt til seg selv i et rom noen minutter, foldet hendene og begynte å hviske i et knapt hørbart tonefall «sister», før han ba og sa «Oh my Jesus».

Ohio tryggere

Også fra The Survivors Network of Those Abused by Priests (SNAP) kom med en pressemelding etter at pastoren ble dømt til 15 års fengsel.

- Ohio er en tryggere stat i dag på grunn av dommen. Vi håper dommen endelig gir trøst til de som elsket Søster Margaret Ann.

<B>GRUSOM DØD:</B> Søster Margaret Ann Pahl må ha lidd en grufull død. Hun ble funnet kvalt, påført 31 knivstikk og pakket inn i alterkledet. Trolig holdt hun på å forberede en påskemesse da hun ble drept i kapellet.
<B>BEVISET:</B> Siden det ikke forelå konkrete beviser i saken, ble de rettsmedisinske funnene viktigere. Sentralt i saken stod denne sverdformede brevåpneren.
<B>VISTE MED DUKKE:</B> Under rettssaken i Toledo i Ohio ble det brukt en dukke for å vise hvordan Søster Margaret Ann Paul ble drept for 26 år siden.
<B>PASSET PERFEKT:</B> Doktor Diane Barnett viser hvordan brevåpneren var et perfekt mordvåpen.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling