Prest når det gjelder

Kjell Magne Bondevik har det travelt som åndelig manager for Norge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

KJELL MAGNE BONDEVIK

er en travel mann. Denne uka ble det kjent at presten Bondevik står foran en meget hektisk vår og sommer, da det er opptil flere par som skal vies av selveste statsministeren. Førstepar ut er tidligere SV-leder Erik Solheim og hans tilkommende Gry Ulverud. Deretter står landslagsspiller i fotball Solveig Gulbrandsen og hennes kjæreste Espen Andreassen for tur. Seinere skal Bondevik vie sin datter Hildegunn, og hun skal som kjent gifte seg med pappas tidligere livvakt. Giftermål står blant livets aller hyggeligste begivenheter, men det må være spesielt at et lands statsminister er aktiv på et slikt nivå hva gjelder å foreta vielsene.

LIKE FØR PÅSKE

utmerket Bondevik seg som medierådgiver, eller redaktør, som Dagsnytt-sjef i NRK Per Anders Johansen kalte det. Anledningen var et utspill fra Statsministerens kontor mot nettopp Dagsnytt-redaksjonen vedrørende det som ble kalt en ny og beklagelig tendens fra nevnte nyhetsredaksjon. Den beklagelige tendensen handler om at Statsministerens kontor mener nyhetsredaksjonen i det hvite hus på Marienlyst bevisst holder tilbake informasjon fra regjeringen for å skape mer dramaturgi i sine sendinger. Nå er det et velkjent mediegrep å redigere sitt stoff på en slik måte at all informasjon nødvendigvis ikke pøses ut samtidig.

DET KINKIGE PUNKT

handler her om tilsvarsretten. Det vil si at den part som utsettes for sterke beskyldninger, har rett til å imøtekomme disse samtidig. Nå er samfunnsdebatten av en slik karakter at det ville blitt ulidelig kjedelig om Kjell Magne Bondevik eller en av hans statsråder skulle sittet i enhver redaksjon for å imøtegå den pågående kritikken enhver sittende regjering blir utsatt for. Debatten munnet ut i den stille påskeuka med et hjertesukk fra redaktør Johansen i Dagsnytt om at politikerne bør skaffe seg noen nye kommunikasjonsrådgivere.

FOTBALLENTUSIASTEN

Kjell Magne Bondevik er antakelig som mange andre glad for at nasjonens beste fotballspillere er i gang med årets sesong. Han er som kjent en ivrig Molde-fan og utøver på hobbynivå. Sist høst utmerket han seg også som ekspert da det i mediene ble antydet at daværende landslagstrener Nils Johan Semb hadde mottatt råd fra selveste Bondevik vedrørende fotballstrategi. Bondevik sammenliknet sågar statsministerrollen med det å være trener for et fotballag.

MENINGSMÅLINGER

er like labile som et middels norsk fotballag. For noen dager siden kom en ny måling som avslørte at det er flere her i landet som ønsker seg Jens Stoltenberg som statsminister enn nettopp Kjell Magne Bondevik. Men så har da aldri Stoltenberg utmerket seg som noe annet enn pikenes Jens og politiker. Ikke er han prest, heller ikke selverklært fotballekspert. Han liker å sykle, men mediene kommer nok til å sparke litt mer i hans retning hvis han kommer tilbake i statsministerstolen.

Men det bestemmer

det norske valgfolket høsten 2005.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer