Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Prest nektet å døpe barnet til lesbisk par

- Jeg har et syn som er 2000 år gammelt.

NEKTET Å DØPE BARN: En prest i Borgund kirke i Ålesund nektet å utføre dåp av barnet til et lesbisk par. Dåpen måtte utføres av en annen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX
NEKTET Å DØPE BARN: En prest i Borgund kirke i Ålesund nektet å utføre dåp av barnet til et lesbisk par. Dåpen måtte utføres av en annen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||(Dagbladet): Et lesbisk par ble svært overrasket da de ble gjort kjent med at presten i Borgund kirke i Ålesund hadde nektet å døpe barnet deres, skriver Sunnmørsposten.  

— Vi ønsket å døpe vår datter. Vi var åpne og ærlige fra starten av, for vi ønsket ikke å skape noen problemer. Men så hørte vi ikke noe på to måneder. To uker før dåpen ringte vi kirkekontoret. Vi fikk vite at de ikke hadde blitt helt enige om hvem som skulle ha dåpen, siden dette var litt spesielt, sa barnets mor til Sunnmørsposten.  

Det var først uka før dåpen paret fikk beskjed om at barnet skulle døpes, og da skulle saken ha vært oppe på biskopsnivå.  

Overfor Sunnmørsposten vedgår presten Nils Beite at det var han som ikke ville døpe barnet.  

— Jeg har et syn som er 2000 år gammelt. Dette bunner i Guds ord, og i et syn kirka har hatt i 2000 år. Slik jeg opplever Guds ord, er det ikke greit at lesbiske bor sammen, sier Beite til Sunnmørsposten.  

For at barnet skulle bli døpt ble det foretatt et bytte, og prost Svend Klemmetsby utførte til slutt gudstjenesten der barnet ble døpt.  

- Kirkens syn er at vi bruker ikke dåpen som brekkstang i det vi måtte mene om forskjellige familieforhold. Innad i kirken er det ulike syn på lesbiske og homofile, men ved døpefonten er det barnet vi er opptatt av, først og fremst, sier Klemmetsby til Sunnmørsposten.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media