ÅPEN I KVELD: Varhaug kirke vil holde åpent for alle som trenger det. Foto: PER FLÅTHE
ÅPEN I KVELD: Varhaug kirke vil holde åpent for alle som trenger det. Foto: PER FLÅTHEVis mer

Prest og kriseteam i beredskap på Jæren

Åpen kirke i kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||NÆRBØ (Dagbladet): Mens pårørende til de savnede venter på nye beskjeder fra Grønland har Hå kommune satt kriseteamet i beredskap. Kommunens menigheter holder Varhaug kirke åpen i kveld for de som trenger til en stille stund eller en samtale.

- Jeg sitter i kommunens kriseteam, som foreløpig er avventende til utviklingen. Så langt er det kun lederen som har gitt pårørende beskjed om at vi er tilgjengelige dersom det er behov for det. Men vi i kirken holder dørene åpne, sier sogneprest Gaute Rasmussen til Dagbladet.

Jærbuene Magnar Harr (24), Tormod Aniksdal (24) og Jonas Reiestad (31) har vært savnet siden de ikke møtte opp på avtalt sted på fredag etter en fisketur. I går ble det funnet en uidentifisert person omkommet i området. Ryggsekker og liggeunderlag tilhørende de savnede nordmennene ble også funnet.

I dag opplyste også politiet at de har funnet en selvlaget flåte.

Sogneprestene har sett behovet for å stille seg til disposisjon. Siden de savnede kommer fra de to lokalsamfunnene Nærbø og Vigrestad har prestene derfor av praktiske grunner valgt å holde Varhaug kirke åpen fra klokka 19 til 21 i kveld, og i morgen kveld, siden den ligger mellom de to stedene.

- Vi gjør dette for å gi alle de som måtte trenge et sted å sitte ned, tenne et lys, eller sågar en samtale, en mulighet for det, sier Rasmussen.

Det vil være to prester til stede i forbindelse med den åpne kirken.

KRISETEAM: Sogneprest Gaute Rasmussen, Hå kyrkjekontor, forteller at kriseteamet har tilbudt sin bistand til pårørende. Foto: PER FLÅTHE
KRISETEAM: Sogneprest Gaute Rasmussen, Hå kyrkjekontor, forteller at kriseteamet har tilbudt sin bistand til pårørende. Foto: PER FLÅTHE Vis mer