Prest på flukt da faren døde

En sexdømt prest fra Volda er på rømmen fra politiet. 45-åringen reagerer kraftig på at politiet møtte opp på sykehuset da hans far døde seint fredag kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ÅLESUND (Dagbladet): Den tidligere presten fra Volda på Sunnmøre er dømt til seks års fengsel for seksuelle overgrep mot egne barn og mot en kvinne han var sjelesørger for. 22. oktober i fjor skulle han begynne soningen i Bergen kretsfengsel, men møtte ikke. Nå er han på rømmen fra politiet.

Hemmelig sted

Dagbladet har hatt kontakt med presten, som oppholder seg på et hemmelig sted med et nettverk av venner som medhjelpere.

- Far sa at uansett hva som skjedde med ham så skulle ikke jeg komme fram fra skjulestedet mitt, men det er svært tøft, sier han.

Seint fredag kveld døde prestens far overbevist om sønnens uskyld.

- Hadde jeg kommet dit, ville jeg blitt arrestert, det visste min far og han ba meg holde meg i skjul, hevder han.

Melder seg ikke

- I mitt fravær møtte venner av familien opp på sykehuset da dødsbudskapet kom, men at politiet også skulle dukke opp er uverdig, sier han til Dagbladet.

- De forsøkte rett og slett å pågripe en av dem. Om de tok ham for å være meg, vet jeg ikke, men han fikk seg en virkelig støkk og ble redd.

- Men som enebarn er det vel litt vanskelig å ordne med alt når du er på flukt. Vil du melde deg nå?

- Nei. Det er tungt, det skal jeg innrømme, men jeg har et nettverk rundt meg som vil ordne med det praktiske rundt begravelsen. Å møte i den er også uaktuelt, for hvem tror du vil møte opp der? Det enkleste for rettssystemet ville vært å gi meg et par måneder på å få bevist min uskyld, om det virkelig er rettferdighet de er ute etter, sier han.

Lensmann i Volda, Rune Mørkedal, avviser at det var noen form for dramatikk på sykehuset i Volda.

- Vi gjør ikke annet enn å holde øynene åpne, men før eller seinere får vi vel kontakt med ham, sier lensmannen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer