Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Prest ringte feil telefonnummer

- Kondolerer så mye med din mor.

RINGTE FEIL: Presten Trond Laksaa i Narvik ringte feil nummer da han skulle informere pårørende om en begravelse. Foto: Jan-Morten Bjørnbakk / NTB Scanpix
RINGTE FEIL: Presten Trond Laksaa i Narvik ringte feil nummer da han skulle informere pårørende om en begravelse. Foto: Jan-Morten Bjørnbakk / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det var for et par dager siden at Narvik-prest Trond Laksaa skulle informere noen pårørende om at det var han som skulle holde begravelsen til den avdøde. Dessverre gikk ikke det helt etter planen.

På sin private Facebook-side la han ut en melding der han beskrev hendelsen.

«Av og til går ikke alt som man planlegger. Hva gjør jeg når jeg legger igjen følgende melding på FEIL telefonsvarer: Hei, det er Trond Laksaa, prest i Narvik. Kondolerer så mye med din mor. Jeg skal ha begravelsen», står det ifølge NRK som først omtalte saken.

Til NRK sier Laksaa at det er vanlig å måtte legge igjen en slik beskjed etter et dødsfall.

- Det skjer ofte når jeg ringer pårørende, at de ikke svarer fordi de ikke orker etter et dødsfall. Da må jeg legge igjen en melding på svareren, sier Laksaa.

Oppdaget feilen Heldigvis oppdaget presten selv feilen da han kort tid etter å lagt igjen meldinga søkte opp nummeret.

- Heldigvis oppdaget jeg feilen ganske fort. Jeg søkte opp nummeret på 1881 og fant ut at jeg hadde ringt til et byggefirma. Jeg sendte en tekstmelding og ga beskjed om feilen. Jeg har ikke fått noen tilbakemelding, så jeg vet ikke om de har hørt meldingen i det hele tatt, sier Laksaa til NRK.

Feilen Laksaa hadde gjort var å taste et 2-tall i stedet for et 3-tall i nummeret han fikk fra begravelsesbyrået. Han er glad ingen privatpersoner hørte meldingen.

- Hadde det vært en privatperson som hadde hørt meldingen, kunne det jo blitt litt av et sjokk. Heldigvis gikk det bra denne gangen. Jeg smålo litt for meg selv da jeg oppdaget brøleren, sier han.

En vanskelig telefon Ifølge NRK beskrev han hendelsen på Facebook for å vise at prester også kan tabbe seg ut.

- Selv vi prester gjør feil. Av og til kan det få bisarre utfall, som i dette tilfellet. Heldigvis fikk jeg raskt kontakt med de rette pårørende og alt er nå i orden, sier Laksaa.

For slike telefonsamtaler som det Laksaa skulle ta er ikke lette. Meningen er å opplyse pårørende om noe som er tungt, i tillegg til å vise respekt.

- Men det er ikke ukomplisert dette her. Hvis jeg bare sier at det er Trond Laksaa og at de må ringe opp, så er det ikke sikkert de gjør nettopp det. Jeg vil jo også være høflig og kondolere samtidig, sier han til NRK.

Til Dagbladet sier Trond Laksaa at det ikke var et dødsbudskap han la igjen på telefonsvareren, men at han ringte for å avtale et møte med de pårørende.
 
Dagbladet.no beklager at det først ble framstilt som et dødsbudskap.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!