Prest sa at julenissen er død

En prest har fortalt barna i menigheten at det finnes vitenskapelige bevis for at julenissen er død.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Barna på julegudstjenesten ledet av presten Lee Rayfield i Berkshire i Storbritannia ble sjokkerte og lei seg da presten kom dragende med vitenskapen inn i kirka. Det var på mandag det skjedde i St Marys Church i Maidenhead.

- Julenissen klarer det ikke

Noe om hvordan Gud arbeider nevnte ikke presten. Men denne gangen hadde forskerne med seg mot julenissen.

Han ga nemlig klar beskjed til barna om at julenissen ihvertfall ikke finnes. Det er ifølge presten nemlig vitenskapelig umulig for julenissen å levere så mange julegaver samtidig. Barna helt ned i fireårsalderen er nå svært bekymret for julegavefangsten i år, og foreldrene er sinte.

Angrer

Nå innrømmer presten at han har gjort en alvorlig feil.

- Jeg skjønte ikke hvor unge mange av dem var. Og nå sitter jeg her og lurer på hvorfor i alle dager jeg ikke klarte å forstå det da, sier Rayfield til BBCs nettutgave.

- Jeg er veldig lei meg. Jeg elsker jula, og jeg skjønner nå at jeg har skapt store problemer for en hel del foreldre.

Presten fortalte også barna at reinsdyrene til julenissen ville ha gått opp i flammer om de måtte reise så raskt som nødvendig for å levere alle gavene.

- Totalt upassende

Sue Smee var på gudstjenesten med sine sønner på fem og ni.

- Barn er ikke barn så veldig lenge, og det er ikke hans jobb å fortelle dem slike ting, sier den fortvilte mammaen, som nå sliter med å bortforklare prestens løsmunnethet overfor barna.

- Man behøvde ikke være den skarpeste kniven i skuffen for å skjønne hvor unge noen av de barna var, legger mammaen til Sarah McCreery på fire til.

Fant nissefakta på nettet

Presten kom på å fortelle sannheten om julenissen etter å ha surfet rundt på nettet.

Der fant han de vitenskapelige bevisene han trengte til å avlive myten om julenissen.

Nå har presten sluttet å surfe på tullesider, og bruker tida på å skrive et beklagelsesbrev til foreldrene til barna. Det må være veldig bra for at han skal få noen gaver under treet i år.

<B>- REINSDYRENE VILLE HA BRANT OPP:</B> Det mente presten som hadde funnet bevis for det på internett
MEN VI HAR BILDEBEVISENE:</B> Dagbladet.no hjelper deg. Julenissen er så visst ikke død. Her har vi flere hundre julenisser festet til film. Noe som burde stoppe munnen til de skeptiske.