Prest siktet for 24 år gammelt drap

Nonne (71) ritualdrept i påsken 1980.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Gerald Robinson er prest i den romersk-katolske kirken i Toledo i delstaten Ohio i USA.

Han ble allerede for 24 år siden arrestert, mistenkt for å være den som tok livet av nonnen Margaret Ann Pahl (71) . Hun ble kvalt og slått i hjel under påskehelgen i 1980. Men presten gikk til slutt fri fra anklagene.

Nå er saken kommet opp igjen. Og presten er igjen hovedmistenkt. 23. april i år ble han fengslet igjen. En storjury har i helga vurdert om det skal tas ut tiltale mot presten

Nonnen ble funnet drept i kapellet ved Mercy-sykehuset, og det hele ble beskrevet som et rituelt drap. Det ble spekulert i om hun kunne vært seksuelt misbrukt av satanist-prester.

Robinson ble satt fri mot kausjonen på 200 000 dollar, over 1,4 millioner kroner, i dag. Det var venner av presten som stilte kausjonsbeløpet.

Nyhetskanalen CNN melder at presten ikke sa et ord før han satte seg inn i den ventende sportsbilen og forsvant.

Prestens advokat, Alan Konop, sier at hans klient er uskyldig og at han ikke risikerer dødsstraff siden den ikke var vedtatt innført i staten da drapet ble begått.

Etterforskerne mener at det er noe sermonielt over drapet, og de tror Robinson gjennomførte det alene.

Prest Robinson ble arrestert etter at de analyserte blodspor, og konkluderte med at drapsvåpenet var i hans «kontroll». De har verken klart å identifisere våpenet eller hvem som eier det.

Etterforskerne er blitt kontaktet av en kvinne som fortalte at hun hadde blitt fysisk og psykisk misbrukt av flere prester, og at en av dem var Robinson.

Etter at han ble buret inn igjen har ytterligere tre stått fram og fortalt at de har vært misbrukt av prester i rutialer for flere år siden.

Politiet vil ikke si hvem som sendte brevet som førte til at saken ble tatt fram igjen i desember i fjor. De vil heller ikke avsløre hva brevet inneholdt.

TATT IGJEN: Presten Gerald Robinson ble allerede for 24 år siden arrestert for drapet, men den gangen sluppet løs igjen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer