Prest siktet for 24 år gammelt drap

Nonne (71) ritualdrept i påsken 1980.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Gerald Robinson er prest i den romersk-katolske kirken i Toledo i delstaten Ohio i USA.

Han ble allerede for 24 år siden arrestert, mistenkt for å være den som tok livet av nonnen Margaret Ann Pahl (71) . Hun ble kvalt og slått i hjel under påskehelgen i 1980. Men presten gikk til slutt fri fra anklagene.

Nå er saken kommet opp igjen. Og presten er igjen hovedmistenkt. 23. april i år ble han fengslet igjen. En storjury har i helga vurdert om det skal tas ut tiltale mot presten

Nonnen ble funnet drept i kapellet ved Mercy-sykehuset, og det hele ble beskrevet som et rituelt drap. Det ble spekulert i om hun kunne vært seksuelt misbrukt av satanist-prester.

Robinson ble satt fri mot kausjonen på 200 000 dollar, over 1,4 millioner kroner, i dag. Det var venner av presten som stilte kausjonsbeløpet.

Nyhetskanalen CNN melder at presten ikke sa et ord før han satte seg inn i den ventende sportsbilen og forsvant.

Prestens advokat, Alan Konop, sier at hans klient er uskyldig og at han ikke risikerer dødsstraff siden den ikke var vedtatt innført i staten da drapet ble begått.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.