Prest siktet for underslag av 14,6 millioner

Fikk Kongens fortjenstmedalje i februar.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En 61 år gammel tidligere forstander og direktør ved Stiftelsen Betanien i Bergen er siktet for grovt underslag. Onsdag skal han ha erkjent å ha svindlet egen arbeidsgiver, skriver Bergens Tidende (krever abonnement).

Over en periode på sju år skal 61-åringen i kraft av sin stilling som daglig leder, ha tappet Stiftelsen Betanien Bergen for 14,6 millioner kroner.

61-åringen er utdannet prest og bedriftsøkonom og overtok topplederjobben i stiftelsen i 1992. I fjor solgte stiftelsen behandlingsplasser for nær 300 millioner kroner til Helse vest og Bergen kommune. Betanien sysselsetter 550 personer, driver sykehus, barnehage og høyskole fra lokaler i Fyllingsdalen.

- Saken er svært alvorlig for Stiftelsen Betanien Bergen, men det er viktig å påpeke at det er stiftelsen som er skadelidende og ikke våre oppdragsgivere, beboere, pasienter eller klienter, skriver Christian Hysing-Dahl, styreleder i Stiftelsen Betanien Bergen, i en pressemelding i dag.

- Svært alvorlig I dagens pressemelding bekrefter stiftelsen at det er avdekket underslag «utført av en høyt betrodd medarbeider». De skriver at mannen har erkjent forholdet, og har samarbeidet med stiftelsen for å belyse saken.

- All dokumentasjon er overlevert politiet, som vi samarbeider tett med for å belyse alle sider ved saken, skriver Hysing-Dahl.

Politiet karakteriserer saken som meget alvorlig.

- Størrelsesmessig er dette kanskje en av de største sakene i sitt slag som Hordaland politidistrikt har etterforsket, sier spesialetterforsker Morten Holmen ved seksjon for økonomisk kriminalitet.

Etterforskningen er i en tidlig fase. Politiet har tatt beslag i datautstyr og annen dokumentasjon, og vil de kommende ukene gjennomgå materialet.

(©NTB)