Prest skulle sette ballongrekord - forsvant

Ble tatt av vinden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Den katolske presten Adelir Antonio de Carli tok søndag av fra den brasilianske havnebyen Paranaguá - i en farkost bestående av en stol og flere hundre vanlige tivoliballonger fylt av helium.

Hensikten var å slå rekorden i ballongflyging - 19 timer i lufta - for å skaffe penger til en «åndelig rasteplass» for trailersjåfører, melder AP.


20 000 fots høyde

Alt gikk tilsynelatende etter planen; til folkemengdens jubel for Carli til værs iført en hjelm, en varmedress og en fallskjerm, og utstyrt med en GPS-enhet, under en svær klase med ballonger i mange farger.

Ifølge en talskvinne fra menigheten steg presten til hele 20 000 fot (6000 meter), før han gikk ned til 8200 fot (2500 meter) for å fullføre flyturen til Dourados, 750 kilometer fra hjemsoknet.

Men naturen spilte ikke på lag. Vinden drev Carli ut av kurs, og da han siste gang kontaktet havnevesenet i Paranaguá, var han 50 kilometer utenfor kysten.

I den siste samtalen ba presten også om hjelp til å håndtere GPS-systemet, for å kunne oppgi nøyaktig kurs. Siden har ingen hørt fra ham.

Rester funnet

Prest skulle sette ballongrekord - forsvant

En storstilt leteaksjon er satt i gang, med helikoptre og små fiskebåter som leter langs kysten av delstaten Santa Catarina, og rester av ballonger er blitt funnet - men ingen prest.

Carlis kolleger er imidlertid optimistiske.

- Vi er overbevist om at han vil bli funnet i live et eller annet sted på sjøen. Han visste hva han gjorde, og var godt forberedt på alle uhell, sier menighetens talskvinne om presten, som også er en erfaren fallskjermhopper.

SKULLE SLÅ REKORD: Carlis mål var å holde seg i lufta i over 19 timer, for å slå den nåværende ballongrekorden.
- DET BLIR BARE GODT VÆR PÅ DENNE TUREN: Det erklærte Carli før han tok av - og ble borte.