Prest skulle sette ballongrekord - forsvant

Ble tatt av vinden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Den katolske presten Adelir Antonio de Carli tok søndag av fra den brasilianske havnebyen Paranaguá - i en farkost bestående av en stol og flere hundre vanlige tivoliballonger fylt av helium.

Hensikten var å slå rekorden i ballongflyging - 19 timer i lufta - for å skaffe penger til en «åndelig rasteplass» for trailersjåfører, melder AP.

20 000 fots høyde

Alt gikk tilsynelatende etter planen; til folkemengdens jubel for Carli til værs iført en hjelm, en varmedress og en fallskjerm, og utstyrt med en GPS-enhet, under en svær klase med ballonger i mange farger.

Ifølge en talskvinne fra menigheten steg presten til hele 20 000 fot (6000 meter), før han gikk ned til 8200 fot (2500 meter) for å fullføre flyturen til Dourados, 750 kilometer fra hjemsoknet.

Men naturen spilte ikke på lag. Vinden drev Carli ut av kurs, og da han siste gang kontaktet havnevesenet i Paranaguá, var han 50 kilometer utenfor kysten.

I den siste samtalen ba presten også om hjelp til å håndtere GPS-systemet, for å kunne oppgi nøyaktig kurs. Siden har ingen hørt fra ham.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer