Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Prest sprengte seg selv med granat

Det ble en blodig fredag i Bagdad i går.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En muslimsk prest sprengte seg selv til døde med en håndgranat. Samtidig gjennomførte selvmordsbombere en rekke, svært blodige, angrep i og omkring hovedstaden Bagdad.

al-Qaida-prest

Hendelsene skjedde dagen etter at Irak fikk sin første folkevalgte regjering etter Saddam Husseins fall. Da irakiske sikkerhetsstyrker omringet en moské i byen Baqouba, kom imamen plutselig ut på trappa. Han hadde en håndgranat i hver hånd.

Den ene kastet han mot sikkerhetsstyrkene, den andre sprengte han seg selv med.

Den sunnimuslimske imamen, Abdul Razaq Rashid Amid, skal være et framtredende medlem av al-Qaida i Irak. I samme by sprengte en selvmordsbomber en ambulanse full av sprengstoff i lufta.

Fire irakere ble drept og 20 skadd, melder Ap.

38 drept

I og omkring Bagdad detonerte minst ti bilbomber på sju ulike steder. I sentrum av byen angrep fire selvmordsbombere i rask rekkefølge både irakiske soldater og politi.


HER EKSPLODERER BOMBA: Fire politimenn skvetter til idet ei av gårdagens bomber detonerer i distriktet New Bagdad. Foto: Ali Jasim/Reuters/Scanpix
HER EKSPLODERER BOMBA: Fire politimenn skvetter til idet ei av gårdagens bomber detonerer i distriktet New Bagdad. Foto: Ali Jasim/Reuters/Scanpix Vis mer

-  Minst 20 irakere ble drept i dette angrepet, og minst 65 ble skadd, forteller general Adel Molan.

Ifølge irakiske myndigheter ble minst 38 irakere drept i de ulike angrepene, og over 100 ble skadd.

I går kveld meldte amerikanske myndigheter at også tre amerikanske soldater var blitt drept.

-  Vil fortsette

I et lydopptak på en nettside ble det i går sagt at angrepene skal fortsette med samme styrke i dagene framover. Stemmen - som hevder han er al-Qaidas leder i Irak, Abu Musad al-Zarqawi - slo fast at opprøret vil fortsette så lenge de amerikanske okkupasjonsstyrkene befinner seg i Irak.

Hele Norges coronakart