Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Prest stakk av med safenøkkelen

TRONDHEIM (Dagbladet): Den langvarige prestestriden i Flatanger fikk et tragikomisk skjær over seg, da den oppsagte soknepresten stakk av med nøkkelen til safen på kirkekontoret.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

For å få tak i kirkebøkene, måtte safen åpnes med boremaskin og ny lås settes inn.

-Vi har fått opp safen. Det er det vesentlige for oss, men i dag kan man vel si at dette nesten er tragikomisk, sier kirkeverge Helge Lauvsnes til Dagbladet.
Han forteller at de tidligere har prøvd å få utlevert nøklene fra den oppsagte soknepresten Elisabeth Andersen, uten å lykkes.

Ifølge Trønder-Avisa skal hun ha fått både muntlig og skriftlig henvendelse om dette. På et tidspunkt skal Andersen ha nektet å gi fra seg nøklene fordi oppsigelsessaken ikke var endelig avklart. Men hun ga dem heller ikke fra seg, da hun seinere fikk avslag på sin anke og måtte forlate presteboligen.

Bitter strid

Den oppsagte presten skal ha tatt med seg alle nøklene hun hadde til kirken, safe-nøkkelen inkludert.

-Lokalt har vi ikke flere muligheter. Hva departementet gjør av hensyn til nøkler, i etterkant av avslaget på anken hennes, vet vi ikke, sier Helge Lauvsnes.
I ett og et halvt år har det vært bitter strid rundt Elisabeth Andersens virke som prest i Flatanger.

Allerede i februar i fjor truet menighetsrådet med å trekke seg, hvis hun ikke gikk av. Seinere ba konfirmantene om en annen prest, og alle ansatte i menigheten søkte om permisjon.

Pussig

Striden har også hatt mer pussige innslag, som at Andersen nektet en vikarprest adgang til prekestolen og at prost Bjørn Mathiassen måtte holde vakt ved kirkedøra for å hindre Andersen fra å komme inn når vikarpresten skulle preke.

-For å si det veldig kort, så dreide saken seg om at man ikke greide å samarbeide, sier kirkevergen.

Nå er ny prest på plass, og forholdene normalisert igjen.