Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Prest tiltalt for å ha drapstruet seg selv

Skal ha fiklet med bremser på egen bil og sendt trusler.

Etter hvert fikk ikke politiet de mange truslene mot presten til å stemme, og i juli i år ble han siktet for falsk forklaring.
Ifølge forsvareren fastholder presten sin forklaring.
FANT BILDE I BILEN: I april fant presten dette bildet i bilen sin. Politiet tror han har gjort det hele selv. Foto: Ole Birger Lien/SETESDØLEN
Etter hvert fikk ikke politiet de mange truslene mot presten til å stemme, og i juli i år ble han siktet for falsk forklaring. Ifølge forsvareren fastholder presten sin forklaring. FANT BILDE I BILEN: I april fant presten dette bildet i bilen sin. Politiet tror han har gjort det hele selv. Foto: Ole Birger Lien/SETESDØLEN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): En prest i Setesdal er tiltalt for å ha fabrikkert drapstrusler mot seg selv. Det skriver fvn.no.

Mottok drapstrusler
I slutten av april skrev Dagbladet om sognepresten i Bykle og Valle, Arne Skare som ifølge ham selv hadde mottatt drapstrusler.

I bilen hans fant han et bilde av seg selv som var dynket i tennvæske og stukket fast i nakkestøtten med kniv.

Det var tredje gang på et halvt år at Skare mottok trusler, skrev Setesdølen den gang.
- Det er ubehagelig og skremmende, sa sognepresten til Dagbladet i slutten av april.

I midten av juni ble det kjent at Skare hadde reist fra bygda med familien.

Bremsetukling
Lørdagen før han reiste var han involvert i en trafikkulykke og det ble funnet feil på bremsene i bilen hans, skrev fvn.no.
Også denne saken ble etterforsket av politiet, og sognepresten ble utstyrt med voldsalarm. Det ble også satt opp kameraovervåking rundt presteboligen.

Etter hvert fikk ikke politiet de mange truslene mot presten til å stemme, og i juli i år ble han siktet for falsk forklaring. Ifølge forsvareren fastholder presten sin forklaring, skriver NTB. — Hele saken handler om troverdighet, og han er veldig lei seg for at han ikke blir trodd. Spesielt i hans stilling som prest er dette svært tungt, sier advokat Sveinung Søndervik Johnsen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media