Presten glemte bryllup

TRONDHEIM (Dagbladet): Brud og brudgom satt forventningsfulle i sin fineste stas for å gi hverandre sitt ja. I kirka satt et hundretalls gjester. Bare en person manglet. Presten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De fleste gjestene møtte i Jøssund kirke i Bjugn i god tid før vielsen klokka 12. Men det som skulle bli en festdag og et minne for livet for brudeparet, endte med at de etter hvert forlot kirka med uforrettet sak, i hvert fall i første omgang.

Sokneprest Jørund Grønning hadde rett og slett glemt hele vielsen, og brukte lørdag formiddag til helt andre og mer private gjøremål, angivelig en handletur.

Søkk vekk

Grønning bekrefter overfor Dagbladet at han ikke kom til vielsen, men er for øvrig ganske kort i sine kommentarer.

Han mener det som skjedde, er en sak mellom brudeparet og presten sjøl, men beklager sterkt det inntrufne.

Etter det Dagbladet får opplyst, var både organist og øvrige kirkepersonell på plass i Jøssund kirke i god tid før kl. 12 lørdag.

Men etter hvert som tida gikk, og ingen prest dukket opp, begynte nervøsiteten å spre seg i forsamlingen, og ikke minst hos brudeparet.

Det ble ringt etter soknepresten «over alt», men uten at han var å oppspore noe sted. Presten var bokstavelig talt som sunket i jorda.

Feiret først

Ifølge Dagbladets kilder ble det i kreativitetens navn gjort forsøk å få tak i andre prester på Fosen, også i militærforlegninger, men uten hell.

Til slutt måtte både brudepar og gjestene rett og slett innse at vielse kunne det ikke bli - og de forlot kirka.

Brudeparet med sine nærmeste dro som planlagt for å spise bryllupsmiddag, før de seinere på kvelden skulle til forsamlingslokalet Fjellvang i Jøssund for videre feiring av dagen.

Men etter hvert kom presten til rette, i hvert fall hjem, og ble oppmerksom på fadesen.

At han hadde glemt hele vielsen bekreftet han overfor Dagbladet kl. 15.45.

brudeparet ble kontaktet under middag på Brekstad. De sa seg villige til å stille opp i kirka på nytt med presten på plass, og vielse ble det endelig klokka 18, seks timer forsinket.