Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Krokodille angrep prest i Etiopia

Presten skulle bare gjennomføre en dåp, men så ikke krokodillen som gjemte seg

- Plutselig hoppet krokodillen opp av vannet og bet tak i presten.

ANGREP: Presten så ikke krokodillen som lå i bakhold. Det kostet ham livet. Foto: NTB Scnapix
ANGREP: Presten så ikke krokodillen som lå i bakhold. Det kostet ham livet. Foto: NTB Scnapix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En prest i Etiopia ble drept mens han døpte et menneske i en etiopisk innsjø, melder BBC.

Docho Eshete og rundt 80 mennesker fra hans menighet hadde søndag morgen samlet seg rundt sørenden av innsjøen Abaya sørvest i Etiopia for å gjennomføre en dåp med flere deltakere.

Aggressive krokodiller

Enden av innsjøen de befant seg i ligger i nærheten av en nasjonalpark som er beryktet for sine store krokodiller.

Vanligvis er disse dyrene et trekkplaster for turister, men i følge The Telegraph har innsjøen Albaya i det siste opplevd en mangel på fisk, og dermed har krokodillene begynt å bli aggressive mot mennesker.

Krokodillene er vanskelig å få øye på i det brune og uklare vannet, og dermed kan det fort bli farlig om man beveger seg ut i det. Det skulle presten få erfare.

- Han gjennomførte den første dåpen, og gjorde seg klar for nestemann. Plutselig hoppet en krokodille opp av vannet, og bet tak i presten, forteller en beboer fra den nærliggende landsbyen Arba Minch til BBC.

Artikkelen fortsetter under videoen.

NÆRMØTE: Australske Franz Pramendorfer var på ferie på Cuba med sin kone og to sønner, da de bestemte seg for å snorkle i en undersjøisk nasjonalpark. Det de opplevde der er nok ikke for de mest lettskremte av oss. Video: Bulls/Barcroft Media Vis mer Vis mer

Døde av angrepet

Selv om dette ikke kan regnes som en vanlig hendelse, utgjør krokodille-angrep en reell trussel i Etiopia. Det finnes flere eksempler hvor krokodiller har gjort livet vanskeligere for beboerne. Da elva Wabe Shebelle rant over og skapte flom i 2006, gikk blant annet krokodillene løs på småbåter som kom for å tilby hjelp.

Eshete kom ikke fra angrepet med livet i behold. Politibetjenten Eiwnetu Kano fortalte BBC at flere fiskere og beobere fra landsbyen forsøkte å redde presten, men at det dessverre var for sent.

Til slutt skal de ha klart å redde prestens lik ved å dra det opp fra innsjøen i et fiskenett, mens krokodillen på sin side forsvant videre ut i vannet.

I følge The Telegraph er barnedåp i innsjøer og elver vanlig prosedyre i flere afrikanske land, til tross for risikoen det innebærer.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media