Krokodille angrep prest i Etiopia

Presten skulle bare gjennomføre en dåp, men så ikke krokodillen som gjemte seg

- Plutselig hoppet krokodillen opp av vannet og bet tak i presten.

ANGREP: Presten så ikke krokodillen som lå i bakhold. Det kostet ham livet. Foto: NTB Scnapix
ANGREP: Presten så ikke krokodillen som lå i bakhold. Det kostet ham livet. Foto: NTB Scnapix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

En prest i Etiopia ble drept mens han døpte et menneske i en etiopisk innsjø, melder BBC.

Docho Eshete og rundt 80 mennesker fra hans menighet hadde søndag morgen samlet seg rundt sørenden av innsjøen Abaya sørvest i Etiopia for å gjennomføre en dåp med flere deltakere.

Aggressive krokodiller

Enden av innsjøen de befant seg i ligger i nærheten av en nasjonalpark som er beryktet for sine store krokodiller.

Vanligvis er disse dyrene et trekkplaster for turister, men i følge The Telegraph har innsjøen Albaya i det siste opplevd en mangel på fisk, og dermed har krokodillene begynt å bli aggressive mot mennesker.

Krokodillene er vanskelig å få øye på i det brune og uklare vannet, og dermed kan det fort bli farlig om man beveger seg ut i det. Det skulle presten få erfare.

- Han gjennomførte den første dåpen, og gjorde seg klar for nestemann. Plutselig hoppet en krokodille opp av vannet, og bet tak i presten, forteller en beboer fra den nærliggende landsbyen Arba Minch til BBC.

Artikkelen fortsetter under videoen.

NÆRMØTE: Australske Franz Pramendorfer var på ferie på Cuba med sin kone og to sønner, da de bestemte seg for å snorkle i en undersjøisk nasjonalpark. Det de opplevde der er nok ikke for de mest lettskremte av oss. Video: Bulls/Barcroft Media Vis mer Vis mer

Døde av angrepet

Selv om dette ikke kan regnes som en vanlig hendelse, utgjør krokodille-angrep en reell trussel i Etiopia. Det finnes flere eksempler hvor krokodiller har gjort livet vanskeligere for beboerne. Da elva Wabe Shebelle rant over og skapte flom i 2006, gikk blant annet krokodillene løs på småbåter som kom for å tilby hjelp.

Eshete kom ikke fra angrepet med livet i behold. Politibetjenten Eiwnetu Kano fortalte BBC at flere fiskere og beobere fra landsbyen forsøkte å redde presten, men at det dessverre var for sent.

Til slutt skal de ha klart å redde prestens lik ved å dra det opp fra innsjøen i et fiskenett, mens krokodillen på sin side forsvant videre ut i vannet.

I følge The Telegraph er barnedåp i innsjøer og elver vanlig prosedyre i flere afrikanske land, til tross for risikoen det innebærer.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer