Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Prester drept i moské

De to shiamuslimske prestene ble hakket i hjel da de kom til moskéen i Najaf.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Byen Najaf er et hellig sted for shiamuslimene. Shiamuslimske prester kom i dag til det hellige stedet Imam Ali. Det har vært diskusjon mellom shiamuslimene om hvordan det hellige stedet skal styres. Til nå har det blitt kontrollert av Haider al Kadar, som er en av Saddam Husseins betrodde menn.

Haider al Kadar dro til moskéen sammen med den høytstående presten Abdul Majid al Khoei. al Khoeis far ble drept av Saddam Hussein. At de to kom sammen, var et symbol på forsoning.

Men de to ble overøst med skjellsord fra tilhengere av en annen mullah. al Khoei trakk et våpen og fyrte av flere skudd. Øyevitner har forskjellige versjoner av hvor skuddene traff: Noen sier at folk i menneskemengden ble truffet.

Deretter gikk folk til angrep på de to med kniver og sverd.

- Folk angrep og drepte dem inne i moskéen, sier en annen mulla som var til stede, Ali Assayid Haider. Haider kom fra byen Basra for å delta på møtet.

Et ukjent antall mennesker ble skadet i tumultene.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media