Prester i fåreklær

Når NRK og NSB skal kvitte seg med ansatte, er kjendisprestene i Tennebø & Partners AS med som konsulenter. - Ulver i fåreklær, sier arbeidsrettsekspert Thor-Erik Johansen. Også Human-Etisk Forbund og oppsagte reagerer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tennebø & Partners AS

Etablert i 1994. Jobber med organisasjonsutvikling og karrieretjenester. Omsetning andre halvår 1999: 10 millioner.

Prestene:

Stein Tennebø (48)

Per A. Nordengen (48)

Jan Jørgensen (51) Øystein Glosli (52)

NRK gjør det, NSB skal gjøre det igjen: kvitte seg med overtallige. Begge har kjøpt konsulenthjelp, og begge har valgt Tennebø & Partners AS.

Selskapets rådgivere snakker med ansatte, kartlegger kompetanse og motiverer til å skifte beite. Når den ansatte har sagt opp, eller er sagt opp, tilbyr Tennebø hjelp med jobbsøking, og med å bearbeide negative reaksjoner på å bli stemplet som overtallig. Eller «sjelesorg», som en kritiker sier.

Fire av tolv rådgivere i Tennebø er nemlig høyt profilerte prester.

- Vi har sett, og ser, at flere prester går over til ulike typer rådgivningsvirksomhet, sier Den norske kirkes øverste, mørebiskop Odd Bondevik.

- Skal overtale

- Ulver i fåreklær, sier høyesterettsadvokat og tidligere statssekretær Thor-Erik Johansen til Dagbladet. Johansen har vært LO-advokat, har jobbet med arbeidsrett for flere større selskaper, og har skrevet flere lærebøker om emnet.

- Når mine klienter har vurdert å bruke teologer til omstilling, har jeg alltid sagt nei. Prester har ikke peiling på omstilling, de har peiling på å få folk til å tro på dem.

Johansen peker på at oppsigelsesvernet er sterkt i Norge, og at bedrifter som skal nedbemanne ofte er avhengig av å få folk til å si opp selv.

- Da må de ansatte tro på at bedriftens planer om reduksjoner er riktig, og det kan teologer få dem til.

- Naive bedrifter

Verken NRK- eller NSB-ledelsen har drøftet Tennebøs religiøse ståsted. Begge mener likevel at Tennebøs religiøse bakgrunn er irrelevant.

- Vi ser på samlet kompetanse, sier Rolv Gunnar Roverud, konserndirektør for kunnskap og organisasjonsutvikling i NSB.

- Hvor naiv kan man være? Når fire av seks seniormedarbeidere er prester, snakker vi ikke om tilfeldigheter, sier advokat Thor-Erik Johansen.

Tennebø & Partners har solgt både omorganisering og håndtering av overtallige til NSB. Etter det Dagbladet forstår, skal Tennebø nå inn i den såkalte stabs- og støttefunksjonen i NSB. Den teller nær 400 hoder.

- Jeg tviler på om en muslim eller human-etiker vil føle seg vel i møte med Tennebø. Vi vil sette store ressurser inn på å sjekke NSBs samarbeid med firmaet, sier Dalsheim.

- Dersom presterollen misbrukes, ser jeg Dalsheims poeng, sier organisasjonsdirektør Roverud i NSB.

- Ga meg lite

- NRK kunne spart seg utgiftene til Tennebø, sier en tidligere NRK-medarbeider etter å ha vært gjennom firmaets hjelpeapparat.

320 hoder skal ut av NRK innen 2001, og Tennebø & Partners ble hentet inn. En 45 år gammel kvinne fikk «individuell rådgivning» da hun sa opp.

- Jeg ble tømt for informasjon. 90 prosent av møtet gikk med til å prate om NRK, jeg fikk inntrykk av at konsulenten ikke kunne noe om jobbsøking. Han sa litt, og ga meg en masse plansjer og brosjyrer. Så fikk jeg tilbud om å snakke med en prest, sier kvinnen.

<B>FÅR KRITIKK:</B> - Vi vet hvilken rolle vi spiller og blander ikke kortene. Det ville være uetisk, mener (t.v.) Stein Tennebø og Øystein Glosli i rådgivningsfirmaet Tennebø & Partners. De avviser at de bruker presterollen i jobben.