Prester i Østfold bryter med biskopen

Fredrikstad (NTB): Flere prester bryter med biskopen i Borg, Even Fougner, på grunn av homofilisaken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sokneprest i Vestby, Jan Petter Magnus, følger residerende kapellan Tom Hængsles eksempel og bryter med biskopen. Det samme gjør fylkessekretæren i Santalmisjonen i Østfold, Bo Johannes Hermansen.

- Bispemøtet bryter med Bibelens ord når biskopene slår fast at det kan være ulike syn på homofili innenfor Kirken, sier Hermansen til NTB. Han hevder at Bibelen bare har ett syn på denne saken.

- Biskopenes holdning får konsekvenser for både forkynnelse og sjelesorg. Vi har bedt biskop Fougner revurdere sin stemmegivning på grunn av spørsmålets alvorlige karakter, men det vil han ikke, sier fylkessekretær Hermansen.

Synd og frelse

Han viser til at holdningen til homofili ikke er noe etisk detaljspørsmål, men et spørsmål som har sammenheng med de dypeste sider i Skriften som synd og frelse.

- Jeg har også sendt et brev til biskop Fougner hvor jeg skriver at jeg dessverre må frasi meg hans åndelige tilsyn, sier Hermansen.

- Biskopen har forlatt det læregrunnlag jeg lovet å være tro mot ved min ordinasjon, sier Hermansen.

Hermansen tilbakeviser biskop Even Fougners påstander om at dette er en organisert aksjon. - Det kan det ikke kalles. Det er ingen aksjon, men en reaksjon. Jeg har tenkt på dette i lang tid, sier Hermansen. Han viser til langvarig brevveksling med biskopen og mange samtaler om spørsmålet.