Prester kaster småbarn ni meter ned fra tempelbalkong

Tradisjonen skal bringe hell, god helse og rikdom. Se video.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Youtube-videoen øverst i denne saken viser redde småbarn som først blir ristet av kappekledte menn for deretter å bli kastet ni meter ned fra en balkong.

Årlig seremoni Bildene er tatt i det sørlige India hvor dette er en eldgammel tradisjon som etter sigende skal bringe hell, god helse og rikdom til dem som blir utsatt for den luftige behandlingen, skriver Daily Mail.

Den årlige seremonien i Karnataka har satt sinnene i kok hos barnerettighetsorganisasjoner som har kalt tradisjonen «barbarisk». De krever nå at indiske myndigheter forbyr babykastingen.

Både hinduer og muslimer rundt om i India skal praktisere skikken som skal være flere hundre år gammel.

Vettskremte Videobildene fra en seremoni i 2009 viser kappekledte prester som rister de vettskremte babyene før de kastes utfor tempelbalkongen. Babyene blir tatt i mot av folk som holder et teppe mellom seg.

Når barna lander trygt, jubler folkemassen og sender barna rundt før de blir gitt tilbake til sine mødre.

Interesseorganisasjoner klarte å få stanset den eldgamle skikken i 2011, men forrige uke ble en slik seremoni holdt i Digambeshwara-tempelet i Nagrala.

- Fullstendig sjokkert - Jeg er fullstendig sjokkert over dette. Dette er ikke bare et arbeid for myndighetene. Vi må opplyse alle som tar del i disse barbariske handlingene - både tempelprestene og lokalsamfunnet, sier Lov Verma i National Commission for Protection of Child Rights.

Men deltakerne hevder de har en religiøs plikt til å delta i seremoniene.

- Vår religion trekker mange av oss til denne seremonien hvert år, sier en tempelgjenger til Sunday Times.