Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Prester og psykiatere til Phuket

Allerede søndag kveld sender Europeiske Reiseforsikring et helseteam på seks personer, derav fire psykiatere, til Phuket.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi oppfatter situasjonen som kaotisk og har foreløpig ikke oversikt over de mange nordmenn som er forsikret hos oss, sier administrerende direktør i Europeiske, Ivar Leren, til NTB.

- Vi har derfor valgt å yte førstehjelp på stedet før vi eventuelt kan få mulige skadde hjem, sier han.

Leren opplyser at også Sjømannskirken i Bangkok har sendt personell som er trent i behandling av mennesker som har opplevd en katastrofe.

Skadesjef i Europeiske, Harald Skøien Hollerud, opplyser at de seks i hjelpeteamet reiser fra København søndag kveld, men at reiseruten fortsatt ikke er helt klarlagt.

- Vår oppgave er raskest mulig å komme fram og få kontakt. Vi samarbeider nært med Sjømannskirken, Utenriksdepartementet og turoperatørene, sier Hollerud.

Han bekrefter at prestene fra Sjømannskirken har betydelig kompetanse for å bistå i slike situasjoner som man antar har oppstått i Phuket etter flodbølgen.

- Vi samarbeidet nært med prestene etter terrorangrepet på Bali og har stor respekt for den bistand Sjømannskirken kan yte, sier Hollerud.

Han opplyser at Europeiske i tillegg har to norske psykiatere i beredskap her hjemme dersom pårørende skulle føle behov for hjelp.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media