Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Prester vil hjelpe siktede

PATTAYA (Dagbladet): - Sjøl mennesker som har begått de avskyeligste ugjerninger har krav på vår medfølelse. Det gjelder også den pedofili-siktede 49-åringen, mener sjømannsprest Øystein Halling. I THAILAND

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Halling er kirkens ambulerende mann i Sør-Øst-Asia, med base i Singapore.

Nå vil Sjømannsmisjonen opprette egen stasjon i Bangkok. Foranledningen er det stadig økende antall norske statsborgere som fengsles i Thailand.

Sterkt fengselsmøte

- Norges ambassdør i Bangkok har bedt oss ta vare på de fengslede nordmennene. De klarer ikke jobben alene, sier prest og generalsekretær i Sjømannsmisjonen, Kjell Bertel Nyland.

- Mannen som sitter fengslet har skadet mange barn. Likevel ville det være i strid med den kristne tanke å nekte ham sjelesorg og annen hjelp dersom han ønsker det, mener Nyland.
Den siste uka har de to prestene besøkt fire landsmenn i fengslet i Bangkok. De er sjokkert over forholdene i fengselet.

- Det gjorde sterkt inntrykk på meg. Alle er svært nedbrutt. De møtte oss med jernlenker rundt armer og bein, og beretter om fryktelige tilstander. De må sove på gulvet sammen med 60- 70 andre fanger. Det er åpenbart at de behøver noen som kan holde jevnlig kontakt med dem, og rapportere til familiene hjemme, sier Nyland.

Prest på bar

Denne uka har de oppsøkt nordmenn på barene i Pattaya, og i går samlet de rundt 40 landsmenn til gudstjeneste i det katolske kapellet.

Mange av de rundt 25 fastboende nordmennene var til stede. Det store samtaleemnet er pågripelsen av den pedofile 49-åringen. Ingen har medfølelse med mannen, og de sier han var ukjent for dem inntil polititet anholdt ham.

Personer som har bodd her 10- 15 år sier de nå føler det som en belastning å være norsk. De fleste lever fredfullt med sine thailandske koner.

- Det er pinlig å være norsk her. Og hva må de ikke tro hjemme? sier en fastboende rogalending.
En Oslo-mann med 23 år bak seg i Pattaya er opprørt over det moralske forfallet i byen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!