Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Preus synger i Anne Holt-filmer

Anne Grete Preus synger og Vertavo-kvartetten spiller tittelmelodien til filmen «Salige er de som tørster» og tv-serien «Blind gudinne», basert på Anne Holts bøker.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Ikke akkurat rock'n'roll, men en flott melodi med en poetisk tekst, sier Preus.

Det er filmkomponist Åsmund Feidje og regissør Carl Jørgen Kiønig som står bak melodien, som blir et slags gjennomgangstema og en vignett i forskjellige varianter i den kommende TV-serien og filmen.

Samarbeid

Anne Grete Preus har samarbeidet med Feidje og Vertavo-kvartetten tidligere og håper å kunne opptre med strykekvartetten på flere konserter og turneer i årene som kommer. Noen CD blir det neppe ut av samarbeidet.

Men tittelmelodien fra Holt-filmen blir om ikke så altfor lenge å høre på radio. TV-serien starter i september på TV2, og kinofilmen har premiere i slutten av oktober.

Spent

- Jeg er svært spent på hvordan publikum vil reagere, sier Preus om filmmelodien.

Og med Anne Holt, hovedrolleinnehaver Kjersti Elvik, Anne Grete Preus og jentene i Vertavo-kvartetten i spissen blir dette, om ikke annet, en svært kvinnelig filmlansering.

- Jeg har sett noen av filmopptakene og tror det blir spennende, sier Anne Grete Preus.