Pride-rekord i Tel Aviv

Rundt 250.000 mennesker møtte opp til den største pride-paraden i Tel Aviv noensinne, ifølge myndighetene i den israelske byen.

REKORD: Det ble rekordstort oppmøte under den årlige Gay Pride-paraden i Tel Aviv fredag. Foto: Tsafrir Abayov / AP / NTB scanpix
REKORD: Det ble rekordstort oppmøte under den årlige Gay Pride-paraden i Tel Aviv fredag. Foto: Tsafrir Abayov / AP / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Vi har alle gjort oss fortjent til retten til å heve våre stemmer og komme hit og si at etter den lange reisen vi har tilbakelagt, så er det fortsatt mye som gjenstår, sa Tel Avivs ordfører Ron Huldai til folkemengden.

Det er bred støtte til lhbtq-personers rettigheter i det israelske storsamfunnet, men likekjønnede par har fortsatt ikke lov til å gifte seg og har problemer med adopsjon og surrogati.

- Jeg lover dere at vi ikke kommer til å gi opp, og at vi vil fortsette kampen inntil det er full likestilling i staten Israel, sa ordføreren ifølge nettavisen ynet.

Gjorde narr

Aldri før har så mange deltatt i pride-paraden, som i år tok til orde for fulle og like rettigheter til lesbiske, homofile, bifile, trans og queer, ifølge den israelske avisa Haaretz.

- Hver dag føles som du er alene i kampen. Denne begivenheten gir styrke, sier den 21 år gamle israeleren Ofek Grossmann.

Noen av deltakerne bar på skilt som gjorde narr av statsminister Benjamin Netanyahus sterkt høyreorienterte, religiøse regjering for å begrense likekjønnede ekteskap og foreldrerettigheter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer