Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Prikkete sebraføll fotografert i Kenya

Føllet har mørk pels og lyse prikker istedenfor de vanlige sebrastripene.

PRIKKER: Sebraføllet ser nesten ut som en annen art. Foto: YasuyoshiChiba / AFP / NTB Scanpix
PRIKKER: Sebraføllet ser nesten ut som en annen art. Foto: YasuyoshiChiba / AFP / NTB Scanpix Vis mer

Under et fotooppdrag i Kenya oppdaget fotograf Frank Liu et sjeldent sebraføll. Føllet hadde mørk pels og hvite prikker, men ikke sebrastriper.

Fotografen var egentlig på leting etter neshorn da han så den iøynefallende sebraen, som trolig var rundt én uke gammel.

- Ved første øyekast så han ut som en annen art, sier Liu til National Geographic.

Sebraens striper er like unike som menneskers fingeravtrykk. Observasjonen av den prikkete sebraen er ifølge fotografen den første som er gjort i nasjonalparken Masai Mara i Kenya.

Biolog Ren Larison ved University of California sier til nettstedet at føllet trolig har en tilstand som kalles pseudomelanisme, som er en sjelden genetisk mutasjon der sebraene får et avvikende stripemønster.

Tidligere er det oppdaget sebraer med et lignende avvikende stripemønster ved Okavango-deltaet i Botswana.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling