Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Primakov har tatt over for Jeltsin

President Boris Jeltsin har overlatt den daglige styringen av Russland til statsminister Jevgenij Primakov. Han vil imidlertid sitte perioden ut for å ha overoppsyn med grunnlovsreformene, sier en fremtredende medarbeider i et intervju.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oleg Sysujev, Jeltsin vise-stabssjef i Kreml, sier til avisen Sevodnja at presidentens viktigste oppgave er å sørge for at etterfølgeren overtar et stabilt og godt fungerende styringsverk.

- Presidentens hovedoppgave vil bli en gjennomgang av grunnloven. Regjeringen med Primakov i spissen er nå helt og holdent ansvarlig for økonomien og den økonomiske politikken, sier Sysujev.

Vise-stabssjefen legger til at valget av Primakov i forrige måned har dempet den politiske krisen som oppsto da Jeltsin forsøkte å tvinge en fiendtlig innstilt duma til å gjenoppnevne Viktor Tsjernomyrdin til statsminister.

- Grunnlaget for regjeringen er at partiene bak den tilsammen har et flertall i statsdumaen. Tro meg, det var ikke lett for presidenten å slutte seg til dette prinsippet, sier Sysujev.

Jeltsin har planer om å innkalle en spesiell grunnlovsforsamling, men vil at representantene skal velges på nytt. Han vil ikke at en slik forsamling skal bestå av dagens representanter i dumaen, et utspill som ikke uventet har møtt motstand i nasjonalforsamlingen.

Den gjeldende grunnloven ble skreddersydd for Jeltsin etter kuppforsøket i 1993 og gir ham utstrakte fullmakter.

NTB

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling