Primus middag

Det er ingen sak å lage god mat på primus.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

VIPPETANGEN (Dagbladet): Siri Agdestein (23) forlot kjøkkenet på Solsiden restaurant en liten stund og disket opp med fiskesuppe på søndre Akershus kai. Fiskesuppa er lett å variere. Du kan lage en god middag av de fleste typer fisk og grønnsaker, selv på primus.

Agdestein er slett ikke vant til å lage mat på stormkjøkken. Hun ble likevel overrasket over hvor lett det er og hvor god maten faktisk blir.

-  Veldig gøy å se hva man kan få til med enkle midler, sier hun.

Forberedelser

Agdestein hadde forberedt seg og kuttet opp en del ingredienser på forhånd. Det er også lurt å gjøre dersom man skal lage mat på primus når man er på tur. Kutt opp ingrediensene og pakk dem med deg i sekken sammen med det andre du trenger. Det er også veldig lurt å lage kraften på forhånd.

Blåskjellkraft

Agdestein foretrekker blåskjell og hvitvin som basis til kraften.

-  Det gir alltid god smak. Hvis man skal lage kraft på fisk, vil jeg anbefale å koke kraft på piggvar.

Hun har solsikkeolje oppi den varme panna, deretter tilsetter hun en blanding av olje og kinesisk hvitløk for å gi en ekstra smak. Så har hun oppi fennikel, sjalottløk og litt chili.

-  Jeg syns chili gir en veldig god smak på fiskeretter. Til kraften kan man for øvrig bare tilsette ingredienser etter eget ønske.

Til slutt fyller hun kjelen med blåskjell, heller i et par desiliter hvitvin og legger over et lokk. Når skjellene åpner seg, er det ferdig.

PRIMUS MOTOR: Siri Agdestein lager til daglig mat på et profesjonelt kjøkken. Hun ble nesten overrasket over hvor god fiskesuppa ble på primus.
OVERRASKENDE GODT: Fiskesuppe kokt på stomkjøkken.