Princ vil ha NRK-dementi

Princ er glad for dommen mot politiinspektør Ingelin Killengreen. Nå vil han at NRK og Knut Olsen skal dementere påstander fra Redaksjon 21.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I dag kom dommen fra Oslo tingrett etter at Princ Dobroshi saksøkte Ingelin Killengreen for uttaleser i NRK-programmet Redaksjon 21 i januar i fjor.

- Det er en meget sterk dom. Princ er svært glad, sier John Christian Elden, som er advokat for Dobroshi.

Norsk politi har hevdet at kosovoalbaneren har vært sentral i leveringa av heroin til Norge. Selv sier Princ at han bare var pengekurér. I 1999 ble han arrestert i Praha etter at han hadde vært på rømmen fra norsk politi i fire år.

- Tror du virkelig at jeg hadde vært kurer, dersom det var jeg som var narkokongen? Det blir bare for dumt, sa narkotikafangen til Dagbladet i fjor sommer.

Vil hindre gjenopptagelse

Princ mener at norske myndigheter prøver å fremstille ham som så farlig for å forsvare behandlingen han har fått og gjøre det vanskeligere å få saken hans gjenopptatt.

- Det står i dommen at Princ ikke er leder i en narkotikaorganisasjon. Det er ikke noe grunnlag for påstanden. Dommerne mener at Killengreen ikke er i god tro, men at uttalelsene er myndighetsmisbruk fordi hun har så sterk autoritet, sier advokat Elden.

Det er andre gang at Princ Dobroshi vinner en sak mot justismyndighetene. For to år siden gikk han til sak mot på grunn av de strenge soningsforholdene i fengselet.

Herredsretten i Hønefoss støttet kjendisfangen i at det var lovstridig å holde ham isolert i 14 måneder i strekk. Justisdepartementet måtte betale 125 000 kroner i saksomkostninger og trekke tilbake påstanden om at Princ var Norges mest rømningsfarlige fange. Alledere den gang sa advokat Elden at det er politiet og mediene som har skapt myten om Princ som narkobaron.

Vil ha NRK-dementi

Killengreens uttalelser falt i Knut Olsens debattprogram Redaksjon 21. I dommen heter det at

I dommen skriver Oslo tingrett:

«Omtalen av ham jf. for eksempel Knut Olsens introduksjon, og der beskyldningene i Redaksjon21 føyde seg inn i rekken, kan direkte eller indirekte hindre ham i å få den saklige behandling som også narkotika-forbrytere har krav på etter de grunnleggende menneskerettighetene. .. Også medias fremtidige omtale av ham vil måtte nyanseres etter en dom på mortifikasjon.»

Men Knut Olsen trenger ikke å frykte søksmål fra Princ. Forutsetningen er at NRK dementerer påstandene fra debattstudio.

- Jeg vil legge til grunn at Knut Olsen og NRK dementerer på lufta. Det ser jeg på som en selvfølge, sier Elden.

- Redaksjon 21 eksisterer ikke lenger, i hvilket program forventer du at NRK sender en dementi?

- NRK får finne et passende program, så lenge det ikke er i andakten.

AVGJØRELSE I DAG: Princ Dobroshi vant rettssaken mot Ingelin Killengreen i Oslo TIngrett i dag, men han vil også ha et dementi av NRK.