Prince-elsker, Kaci-fan, «luksus-dyslektikter», grå mus og Jern-Erna

Siden hun ble medlem av Unge Høyre som 16-åring har Solberg blitt kalt for mye rart. Nå er hun mest sannsynligvis Norges neste statsminister.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): «Erna Solberg, en ung kvinne som alle andre på en T-banestasjon, med meninger om koalisjoner, arbeidsledighet, hva som må gjøres for å få Norge på sporet igjen. En som ikke bruser med fjærene, men som arbeider seg fremover med stødig kurs».

Slik presenterte Aftenposten den ferske stortingsrepresentanten i 1990. Ifølge Aftenposten var Erna Solberg for Kaci og elsket «Prince-musikk».

Til topps Siden den gang har Solberg klatret helt til topps i norsk politikk, og er fra og med dagens valg mest sannsynligvis Norges neste statsminister.

I 1990 fortalte Solberg at hun vokste opp i det «høyborgerlige Bergen», og selv om hun var «uforskyldt medlem av AUF i tre måneder» har hun alltid hatt hjertet på høyre side.

I Bergen bodde Erna med mor, far, storesøstrer Marit, lillesøster Ingrid og en mormor som ble 103 år gammel. «Fire generasjoner, om man regner med hundene. Én eneste mann, om man ikke regner med hundene», skrev VG i 2011.

Erna var «den rolige, den som tok ansvar og var fornuftig».

- Ikke puter under armen I et intervju med VG Helg i 2005, hvor hun kledde seg opp som en havfrue og stilte opp halvveis nede i et tjern, skrev VGs journalister at Solberg ikke var en kvinne som hadde vokst opp med «puter under armen». Allerede som seks år gammel måtte hun ta bussen alene i Bergen for å gå på svømmetrening.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer