Prins Albert tar over

Fyrst Rainier (81) av Monaco er alvorlig syk. I dag ble sønnen Albert (47) lilleputtstatens fungerende regent.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Prinsens overtakelse av farens plikter ble offentliggjort i en pressemelding fra det kongelige slottet i Monaco i ettermiddag, melder AP. 

Prins Albert tar over rollen som Monacos overhode etter sin far, som er alvorlig syk. Dersom fyrst Rainier skulle bli bedre, står han fritt til å gjenoppta sin kongelige virksomhet.

Slottet har ikke gitt noen flere opplysninger om helsetilstanden til 81-åringen, som behandles for puste-, nyre- og hjerteproblemer på en intensivavdeling i Monaco.

Glamour og tragedier

Lilleputtstaten Monaco har vært gjensøkt av glamour, tragedier og skandaler siden fyrst Rainier III giftet seg med filmstjernen Grace Kelly i 1956.

De fikk tre barn sammen, men evntyret endte i tragedie da Grace omkom i ei bilulykke på vei hjem fra familiens ferieresidens i 1982.

Yngstedatteren Stéphanie var med i bilen da moren døde, og har siden vært et kjent ansikt i mediene. Både hun og søsknene er beryktede for sine mange mer eller mindre avkledde skandaler langs Rivieraen, og deres turbulente kjærlighetsliv har vært føljetonger i Europas sladreblader.

Grimaldi-familien har styrt Monaco i sju hundre år.

FAR OG SØNN: Prins Albert (til venstre) er Monacos nye regent, ettersom pappa Rainier III er for syk til å utføre sine kongelige plikter.