Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Prins Ali sjarmerte Märtha på den store kongefesten

ORKAN FRA ØRKENEN: Jordans prins Ali kom som en frisk orkan fra ørkenen og sikret seg første dans med Sveriges kronprinsesse Victoria. Foto: NTB/PICA STOCKHOLM (Dagbladet): Prins Ali (20) av Jordan kom som en rask ørkenvind og sjarmerte vår egen prinsesse Märtha Louise (24) og Sveriges kronprinsesse Victoria (18) under den store kongefesten. Den jordanske prinsen svingte seg med prinsessene til langt på natt i ballsalen på Stockholm slott.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De unge fant tonen allerede kvelden før den store fødselsdagsfeiringen startet. Og kong Husseins unge sønn «snek» seg til første dansen med Victoria rett foran hennes bordkavaler, prins Willem-Alexander av Oranien (29).

Kong Carl Gustaf og Danmarks dronning Margrethe (56) åpnet dansen i ballsalen Vita havet, tett fulgt av dronning Silvia og storhertug Jean (75) av Luxembourg.

Kong Harald danset første dansen med sin kusine, storhertuginne Josephine-Charlotte (68), av Luxembourg.

Den store kongefesten fortsatte til langt ut på natta, til musikk besørget av det svenske dansebandet Candela og gruppen «Rising sun» fra Mauritius.

Bålbrenning

Rett etter den store gallamiddagen, før dansen, var det bålbrenning og fyrverkeri. Kong Carl Gustaf er nemlig født på Valborgsmesseaften - kvelden når svenskene feirer våren med bål og fest.

Fra et vindu på slottet tente kongen bålet på Logården. En anordning brakte flammen ned til bakkenivå - slik at bålet fikk skikkelig fyr.

Dronning Silvia (52) hadde en ny silkekjole for anledningen. Kjolen var vid, i gammelrosa med innvevde gullroser. Hun bar prinsesse Sibyllas diadem - som opprinnelig var en bryllupsgave til kongens farmor, kronprinsesse Margaretha, da hun giftet seg med den seinere kong Gustaf VI Adolf. Halskjedet, øredobbene og brosjen består av topaser og briljanter.

Det glitret i perler og briljanter blant dronninger og prinsesser på kong Carl Gustafs gallafest natt til i går. Dronning Sonja var iført en korallrød chiffonkjole med Serafimerordenens høyblåordensbånd, og hun bar Josephine-diademet med smaragder og briljanter.

Prinsesse i burgunder

Prinsesse Märtha Louise hadde på seg den burgunderrøde kjolen med innfelt rødt frontstykke. En kjole hun har brukt ved flere anledninger. Prinsessen bar den svenske Nordstjärneordenen. Diademet hun bar, var en gave fra kong Olav på 18-årsdagen.

Dronningen hadde Romanias avsatte kong Michael (74) til bords, med arveprins Albert (38) av Monaco på sin andre side.

Prinsesse Märtha Louises bordkavaler var Spanias tronarving, prins Felipe av Asturia (28), mens svenskekongens nevø, prins Carl Christian av Hohenzollern (34) satt på hennes motsatte side.

De unge prinsene og prinsessene var plassert ved små, runde bord i Rikssalen, mens de eldre satt ved et stort langbord.

Monacos prinsesse Caroline (39) fikk æren av å ha tidligere statsminister Ingvar Carlsson ved sin side, og hun bar et flott briljantdiadem og var kledd i en grå kjole.

FANT TONEN: Prinsesse Märtha Louise og kong Husseins sønn, prins Ali, fant tonen. Her er de to på vei til båten som brakte dem fra slottet til lunsjen på Vasa-museet. Alle foto: SVEN GJ. GJERULDSEN