Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Prins Charles: - Kristendommen er truet

Bekymret over utviklingen i Midtøsten.

ANKOMMER: Prins Charles sa på en julemottakelse for religiøse ledere denne uken at han er sterkt bekymret over utviklingen i Midtøsten. Foto: Reuters / NTB scanpix
ANKOMMER: Prins Charles sa på en julemottakelse for religiøse ledere denne uken at han er sterkt bekymret over utviklingen i Midtøsten. Foto: Reuters / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kristendommen er truet, mener prins Charles. Og trusselen er sterkest i regionen der den kristne troen hadde sitt utspring for rundt 2000 år siden, sier den britiske tronarvingen.

Prinsen sa på en julemottakelse for religiøse ledere denne uken at han er sterkt bekymret over utviklingen i Midtøsten.

Blant gjestene på mottakelsen var blant andre den anglikanske kirkes religiøse overhode, erkebiskopen av Canterbury Justin Welby.

- Det ser ut til at vi ikke lenger kan overse at kristne i Midtøsten i stadig større grad forfølges av militante islamistiske fundamentalister. Kristendommen ble bokstavelig talt født i Midtøsten, og vi må ikke glemme våre kristne søstre og brødre der, framholdt Charles.

Prins Charles er bekjennende kristen, og har arbeidet med å bygge bru mellom ulike religioner.

Hans uttalelser om forholdene i Midtøsten regnes som oppsiktsvekkende, og fikk onsdag bred omtale i London-aviser som The Guardian og The Telegraph.

En spesialrådgiver for Jordans muslimske konge Abdullah understreker overfor The Telegraph at kristendommen må respekteres. De kristne var jo i Midtøsten 600 år før muslimene, påpeker han.

(NTB)


Utforsk andre nettsteder fra Aller Media