Prins Charles angrepet på Kypros

Den britiske kronprinsen var på båtferie med yachten sin da han ble angrepet av en terrioristgruppe på Kypros, skriver Sunday People i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Charles tok seg en dukkert på egenhånd da en gruppe fra organisasjonen EOKA dukket opp i en bukt på ferieøya. Ingen andre i kongefamilien var på stedet.

EOKA er antibritiske og misliker det engelske engasjementet på den gresk-kypriotiske delen av øya. Kypros var tidligere en del av det engelske koloniriket.

Mennene skal ha sirklet prinsen inn i vannet og rettet harpuner mot ham. I over en halvtime ble prinsen holdt fanget i vannet, mens kypriotene skal ha truet med å «lære ham en lekse».

- Fanatikerne skrek, men Charles forsto lite av det. Men han visste at han var i fare og måtte være rolig, sier en talsmann for det engelske kongehuset til People.

Prins Charles fikk trykket på sin hemmelige alarm i shortsen, og flere Scotland Yard-folk kom til og fikk overtalt mennene til å forlate stedet.

En av Yard-vaktene - Phil Brown - omtales i dag som en helt.

Men hendelsen skal ha gjort Dronning Elizabeth rasende, og hun varslet straks Storbritannias statsminister Tony Blair.

- Dette kunne lett endt i blodbad, sier talsmannen.

- Hvis de ville drept Charles kunne de lett gjort det.

Dronning Elizabeth har beordret hendelsen etterforsket, og flere personer i Scotland Yard går en usikker framtid i møte.

<B>PÅ TUR:</B> Prins Charles er mye på reisefot. Her er prinsen på en fredelig utflukt med pingviner på Falklandsøyene.