Prins Charles boikottet Jiang

Det har vakt stor oppsikt at Prins Charles ikke møtte opp på den store banketten Kinas president Jiang Zemin holdt i London i går kveld. En uoffisiell forklaring er prinsens beundring for Tibets eksilleder Dalai Lama.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den offisielle forklaringen på Prins Charles uvanlige fravær fra Jiang Zemins bankett i går var at prinsen allerede hadde invitert noen venner på middag hjemme på St. James palace. Mens dronning Elizabeth og en rekke andre prominenser spiste og drakk på presidentens regning i går var Charles hjemme med venner. Britiske aviser tolker fraværet som en ren boikott, og et uttrykk for prinsens misnøye med Kinas holdning til Tibet og Dalai Lama. Det er ingen hemmelighet at Charles er en stor beundrer av landets eksilleder, det to har truffet hverandre ved flere anledninger.

Dobbel avvisning

Gårsdagens stillfarne protest var den andre fra prinsens side under den kinesiske presidentens omstridte besøk i Storbritannia. Tidligere har Charles nektet å følge presidenten rundt på forskjellige besøk i London. Alle offisielle kommentarer forsøker å dempe uenighetene.

- Prinsen er veldig travel og har andre avtaler, sier en kilde ved slottet til The Mirror.

TAKKET NEI: Prins Charles takket nei til Kinas president for å spise middag hjemme.