Prins Charles gleder seg til Norges-besøket

I går inviterte han Erik Solheim på middag i residensen sin.

HYGGELIG: Prins Charles og miljøvernminister Erik Solheim diskuterte regnskogbevaring i London i går kveld. —En hyggelig fyr, sier Solheim. Foto: Miljøverndepartementet
HYGGELIG: Prins Charles og miljøvernminister Erik Solheim diskuterte regnskogbevaring i London i går kveld. —En hyggelig fyr, sier Solheim. Foto: MiljøverndepartementetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LONDON (Dagbladet): -Det sto lam på menyen og prinsen fikk kred for at han serverte et så miljøvennlig produkt, sier Erik Solheim etter arrangementet i ærverdige Clarence House, boligen til prins Charles og kona Camilla.

Miljøvernminister Erik Solheim diskuterte regnskogbevaring med tronarvingen.

-Prinsen er kunnskapsrik og en veldig hyggelig fyr å snakke med. Charles fortalte at han gleder seg til besøket i Norge om tre uker og sa at han gjerne vil diskutere miljø- og utviklingsspørsmål med statsminister Jens Stoltenberg, opplyser Solheim.

Utøya-overlevende
Prins Charles og Camilla ankommer Oslo tirsdag 20. mars og skal blant annet møte overlevende etter Utøya-tragedien i Nobels Fredsenter.
Paret skal også delta i en middag på Slottet før de drar videre til Bergen, før besøket avsluttes i Danmark og Sverige 27. mars.

FN og Verdensbanken
Kveldsmøtet mellom Charles og miljøvernministeren var en forlengelse av en internasjonal konferanse som prinsen arrangerte om miljø og matvaresikkerhet i London i går.
Representanter fra FN og Verdensbanken deltok sammen med USAs klimaforhandler og statsråder fra en rekke land.

-Det var mange tunge aktører til stede. Vi ble enige om å danne ei arbeidsgruppe som skal ha fokus på landbruk, fordi vi på grunn av befolkningsvekst og fattigdom må fordoble jordbruksproduksjonen de neste ti årene. Det må skje uten at vi ødelegger jordsmonn og miljø, sier Erik Solheim.

Rio-konferansen
Han opplyser at Norge er med i arbeidsgruppa som skal drive intellektuell tenkning rundt temaet og jobbe for at det kommer enda høyere opp på den internasjonale dagsorden, som et hovedspørsmål på Rio-konferansen i juni.
Prinsen av Wales har sitt eget regnskogprosjekt, slik Norge også har.  
Å ta vare på miljøet og regnskogen og samtidig produsere nok mat er spesielt aktuelt i tropiske land.