Prins Charles mot genmodifisert mat

Endring av naturgitte forhold bør være forbeholdt Gud, skriver prinsen av Wales i en avisartikkel. Storbritannias tronarving prins Charles nekter å spise genmodifisert mat, og han vil heller ikke gi slike matvarer til sine barn eller sine gjester.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I artikkelen i den konservative London-avisen Daily Telegraph ber prinsen de flernasjonale matvareselskapene såvel som importører og forhandlere sørge for at kundene får klar beskjed om hva matvarene inneholder. Folk har krav på å få vite nøyaktig hva de setter til livs, mener han.

- Personlig ønsker jeg ikke å spise noe som helst som er produsert ved hjelp av genetisk manipulering, eller servere noe slikt for min familie eller mine venner. Det er mye som tyder på at stadig flere er enig med meg i dette, heter det videre i artikkelen.

Ikke tukle

- Hvilken rett har vi mennesker til å tukle med naturens byggeklosser, bortsett fra i visse helt spesielle og medisinsk nyttige tilfelle? Vi lever i rettighetenes tidsalder, og jeg spør meg om ikke Skaperen også har visse retter som Han bør få ha i fred, framholder prins Charles.

Prinsens utspill kommer etter at det amerikanske bioteknikk-selskapet Monsanto i helgen kjørte i gang en stor reklamekampanje for genmodifisert mat i Storbritannia. Hovedbudskapet i denne kampanjen er at slik mat er sunn både for forbrukerne og for miljøet.

(NTB-Reuters-AFP)