MEKTIG KAR: Business Insider hevder at prins George er verdens mektigste 1-åring. Her holder han et lekedyr under kongefamiliens reise til Australia i april. Foto: REUTERS/Chris Jackson/Pool
MEKTIG KAR: Business Insider hevder at prins George er verdens mektigste 1-åring. Her holder han et lekedyr under kongefamiliens reise til Australia i april. Foto: REUTERS/Chris Jackson/PoolVis mer

Prins George er verdens mektigste 1-åring

Elizabeths arving på den ene enden av kåring over verdens mektigste fra 1 til 100.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Der nesten 99 år skiller Pulitzer-vinner Herman Wouk og unge prins George er det også noe de har til felles: makt.

Det mener Business Insider. Nettstedet har laget en liste som tar for seg mektige personer født i hvert årskull siden 1915. Resultatet er en svært variert forsamling med mange forskjellige begrunnelser for hvorfor akkurat de er enerne i sin aldersgruppe.

Fra Castro til Blue Ivy Carter På listen finner kjente politikere som Fidel Castro (88), Vladimir Putin (62), forbundskansler Angela Merkel (60) og USAs president Barack Obama (53), men også mindre etablerte navn som Romeo Beckham(12) - sønn av David og Victoria Beckham, sangeren Beyoncés datter Blue Ivy Carter (3) og nevnte prins George (1).

Hvor mye påvirkningskraft den unge prinsen av Cambridge har fra sprinkelsengen er muligens et plausibelt spørsmål, men Business Insider begrunner valget i hans rolle som arvingen av den britiske tronen.

Den nåværende britiske monarken, dronning Elizabeth den andre(89), er også funnet plass til å listen som toppes av amerikanske Herman Wouk (100).

Fortsatt aktiv hundreåring Foruten den nevnte Pulitzer-prisen han fikk for romanen «Mytteriet på Caine» har Wouk utmerket seg med sitt forfatterskap rettet mot den andre verdenskrig og særlig Holocaust.

Den etterhvert rutinerte forfatteren er forøvrig ikke ferdig med skriving, og kommer til å gi ut sine memoarer titulert «Sailor and Fiddler: Reflections of a 100-Year-Old Author.»

 RUTINERT:  Forfatteren Herman Wouk har utøvd innflytelse på verden i flere år. Dette bildet av han er tatt i 2000. Foto: AP Photo/Douglas L. Benc Jr.
RUTINERT: Forfatteren Herman Wouk har utøvd innflytelse på verden i flere år. Dette bildet av han er tatt i 2000. Foto: AP Photo/Douglas L. Benc Jr. Vis mer

Andre navn som kan være verdt å nevne på listen er den 17 år gamle nobelprisvinneren Malala Yousafzai og den 27 år gamle fotballspilleren Lionel Messi.

Resten av lista kan du lese her.

MEKTIG AKTIVIST:  Malala er kanskjer verdens mektigste 17-åring. Her er hun i Oslo for å motta fredsprisen.
Foto: Tomm W. Chrtistiansen / Dagbladet
MEKTIG AKTIVIST: Malala er kanskjer verdens mektigste 17-åring. Her er hun i Oslo for å motta fredsprisen. Foto: Tomm W. Chrtistiansen / Dagbladet Vis mer