Prins Harry (21) vil slåss i Irak

- Alle må ta seg en øl iblant, sier partyprinsen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dette forteller den britiske yngsteprinsen Harry i et sjeldent intervju med britiske BBC i anledning 21-årsdagen.

- Det siste jeg ønsker er at mine soldater blir sendt til Irak eller lignende steder mens jeg må holde meg hjemme å tvinne tommeltotter mens jeg lurer på hva som skjer med David eller Derek eller hvem det måtte være. Det kommer ikke på tale å fullføre hele Sandhurst og deretter sitte hjemme på ræva mens mine gutter er ute og sloss for landet sitt.

- Dette kan høres veldig patriotisk ut, men det er sant. Ingen burde jobbe på den måten, sier en engasjert prins Harry.

Tøff skole

Prins Harry går i dag på Sandhurst - det prestisjefylte kongelige militærakademiet i Surrey. Han legger ikke skjul på at undervisningen har vært tøff.

Prinsen har gått ned i vekt, blitt behandlet som en liten dritt og blitt skreket til av høyerestående militære. Likevel vil han behandles på samme måte som de andre elevene.

Og håper å kunne gå ut i krigen etter endt skolegang, til tross for at han som prins er ekstra beskyttet i eventuelle terrorsituasjoner.

I så tilfelle går han i sin onkel, prins Andrews, fotspor. Han deltok i sin tid i Falklandskrigen.

BRØDRE OG BESTEVENNER: - William er den eneste jeg kan snakke med alt om, sier prins Harry om storebroren. Foto: MARIO TESTINO/SCANPIX
BRØDRE OG BESTEVENNER: - William er den eneste jeg kan snakke med alt om, sier prins Harry om storebroren. Foto: MARIO TESTINO/SCANPIX Vis mer

I intervjuet forteller lilleprinsen at storebror William er hans nærmeste venn og støttespiller, og det eneste mennesket på jorda han kan snakke med om alt.

Han avviser også at farens nye kone, Camilla Parker Bowles, er den onde stemoren som britisk presse ynder å framstille henne som.

- Sannheten er at William og jeg alltid har hatt et nært og godt forhold til henne. Hun er en fantastisk kvinne, som har gjort vår far veldig, veldig lykkelig. Og vi er fryktelig glade i henne, sier prins Harry.

Partyprinsen

Konfrontert med stempelet som den elleville party-prinsen mener han at alle må få lov å ta seg en øl i blant.

- Jeg vil ikke forandre meg. Jeg er den jeg er. Jeg vil ikke forandre meg bare fordi jeg blir kritisert i media.

Men en ting angrer prinsen: At han dukket opp i naziuniform på en kostymefest tidligere i år. Bildene av prinsen gikk verden rundt.

- Det var en utrolig dum ting å gjøre, og jeg har lært en lekse. Så enkelt er det. Jeg er lei meg hvis jeg såret noen, Men nå vil jeg bare legge det bak meg, sier prinsen.

Neste gang vil han altså i krigen på ordentlig.

Mon tro hva hans mor, avdøde prinsesse Diana, ville sagt om det?

Hør intervjuet på: BBC

KRIGSPRINSEN: Prins Harry vil være med dersom studiekameratene drar i krigen.
MOR OG SØNN: Prins Harry mistet moren sin, prinsesse Diana, i august 1997.
DEN GODE STEMOR: Prins Harry har et svært godt forhold til sin nye stemor Camilla.