Prins Harry inntar Irak

Prins Harry drar til Irak neste vår. Oppdrag: Stoppe smuglere langs grensa til Iran. Selv kan han bli opprørernes mål nummer én.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

LONDON (Dagbladet): Han er nummer tre i arverekkefølgen til den britiske tronen, og har bedt om å bli behandlet så normalt som mulig av sine overordnede på militærakademiet Sandhurst.

-  Jeg har ingen planer om å gå gjennom treninga på Sandhurst for så å sitte på rumpa mens mine gutter kjemper for landet sitt, sier han ifølge Daily Telegraph.

Prins Harry er fenrik i regimentet Blues and Royals.

Farlig oppdrag

Oppdraget hans i Irak er regnet som et av de vanskeligste for de britiske styrkene.

Grensa mot Iran er beryktet. Bander driver utstrakt smugling av våpen og narkotika og nesten daglig er styrkene innblandet i skuddvekslinger. Storbritannia anklager også Iran for å forsyne opprørere i sør med våpen.

Som befal for 11 soldater og fire tanks vil prins Harry stå i fremste rekke for å stoppe smuglingen. Grenseområdene kan også blir svært farlig dersom spenningen stiger som følge av Irans atomprogram.

Kongelig krigstradisjon

Prins Harry følger en lang tradisjon med britiske kongelige i krigstjeneste. Hans onkel, prins Andrew, var helikopterpilot under Falklandskrigen. Dronningens onkel, prins George, ble drept under andre verdenskrig da flyet hans styrtet. Men ikke alle kongelige har fått like ærefulle oppdrag i krigstjeneste.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer