Prins Johan av Nederland tatt av snøskred i Østerrike

Tilstanden skal være kritisk, men stabil.

TATT AV SKRED: Prins Johan Friso av Nederland ble tatt av skred i Østerrike i dag. Her er han med sin kone Mabel på vei inn til Storkyrkan i Stockholm før vielsen mellom kronprinsesse Victoria og prins Daniel i 2010. Foto: Lise Åserud / Scanpix
TATT AV SKRED: Prins Johan Friso av Nederland ble tatt av skred i Østerrike i dag. Her er han med sin kone Mabel på vei inn til Storkyrkan i Stockholm før vielsen mellom kronprinsesse Victoria og prins Daniel i 2010. Foto: Lise Åserud / ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Et medlem av den nederlandske kongefamilien ble i dag tatt av et snøskred i Østerrike, melder nyhetsbyrået APA.

Det er prins Johan Friso (43) som er rammet, skriver den østerrikske avisa Kronen Zeitung. Prinsen er dronning Beatrix' nest eldste sønn.

Gjenopplivet Ulykken skjedde i Lech am Arlberg vest i landet. Prinsen skal ha ligget under snømassene i 15 minutter før han ble gravd fram av redningsmannskapene.

Han ble gjenopplivet på stedet, før han ble fraktet til sykehus i Innsbruck. Prins Johans tilstand skal være kritisk, men stabil, melder Reuters.

Ulykken skjedde i 12-tida i dag, mens prinsen var på skitur med en liten gruppe. Det har snødd kraftig i området i det siste.

Flere medlemmer av den nederlandske kongefamilien var på tur sammen til Lech. Ingen andre i gruppen ble tatt av snøskredet, skriver BBC.

Kong Haralds gudsønn Prins Johan skulle etter planen delta i en fotosession på skiferien i Østerrike, sammen med flere andre medlemmer av kongefamilien.

Prins Johan er gudsønn av kong Harald. Selv om han er medlem av den nederlandske kongefamilien, har han ikke lenger arverett til tronen, etter at han giftet seg med Mabel Wisse Smit i 2003. Paret er foreldre til to små jenter.

- Den norske og den nederlandske kongefamilien står hverandre nær, sier kommunikasjonssjef ved Slottet, Sven Gjeruldsen, til Dagbladet. Han forteller at de ikke vet så mye om situasjonen i Østerrike nå.