Prins Philip til sykehus med blærekatarr

Går glipp av konas diamantjubileum.

 TIL SYKEHUS:  Dronning Elizabeths mann prins Philip ligger på sykehus med infeksjon i urinblæren. Foto: EPA/FACUNDO ARRIZABALAGA
TIL SYKEHUS: Dronning Elizabeths mann prins Philip ligger på sykehus med infeksjon i urinblæren. Foto: EPA/FACUNDO ARRIZABALAGAVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hertugen av Edinburgh har fått en infeksjon i urinblæren, opplyste Buckingham Palace mandag. Han vil ligge på sykehuset King Edward VII til observasjon noen dager for sikkerhets skyld.

Britene er midt i en fire dager lang folkefest for å feire at dronning Elizabeth har sittet 60 år på tronen. Søndag trosset regentgparet det sure været og seilte opp Themsen på en stivpyntet lystbåt, som en del av en flotilje med mer enn tusen båter.

Mandag kveld skulle det holdes en konsert utenfor Buckingham Palace, med et stjernelag av artistveteraner. Paul McCartney, Stevie Wonder og Elton John var blant dem skulle hylle dronningen med en opptreden.

Prins Philip fyller 91 år 10. juni. Også like før jul ble han innlagt på sykehus, der han fikk behandling for blokkert arterie.

(NTB)