Prins Philips brølere

LONDON (NTB): «Røykvarslere er en plage», sa dronning Elizabeths kjære ektemann prins Philip til en kvinne som mistet sine to barn i en husbrann.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sue Parkin har gjort det til sin livsoppgave å få britene til å installere røykvarslere i alle hjem etter at barna hennes omkom i flammene. Hun var invitert til en mottakelse i Buckingham Palace, og la sin sak fram for Prins Philip da kommentaren falt.

- Røykvarslere? De er en fordømt plage. Jeg har en på badet, og hver gang jeg tapper i badekaret begynner den å pipe, og så har jeg brannvesenet på døra, klaget Dronningens gemal.

Fru Parkin er overbevist om at barna hennes ville vært i live hvis hun hadde hatt røykvarslere i huset, og tok kommentaren ille opp.

- Jeg hadde ventet en viss forståelse for arbeidet mitt, sa hun.

Men dette er ikke første gang Prins Philip slenger med leppa, han er berømt for sine mange brølere. Her er noen av dem:

  •  Etter at 16 skolebarn ble skutt og drept i Dunblane i Skottland, kjempet foreldrene for å forby håndvåpen. Da de fikk besøk av Prins Philip, var det liten forståelse å spore. «Hvis en cricketspiller hadde kommet inn og slått mange mennesker med et balltre, ville dere da ha et forbud mot balltre?» undret han.
  •  I 1986 var han på statsbesøk i Kina, og kalte Peking en forferdelig by. Til de britiske studentene i byen sa han; «Hvis dere blir her stort lenger får dere skrå øyne.»
  •  I 1993 var han i Ungarn. «Du kan ikke ha vært her lenge nok hvis du ikke har fått løs mage ennå», sa han til en britisk turist.
  •  I 1981 var britene arbeidsledige som aldri før, men Philip skjønte ikke helt problemet. «Før klaget de over at de hadde for lite fritid. Nå klager de over at de ikke har arbeid», sa han.
  •  I 1985 spurte han en skotsk sjåførlærer hvordan han klarte å holde de innfødte edru lenge nok til å klare testen.
  •  På 60-tallet erklærte han freidig at britiske kvinner ikke kunne lage mat.

Er det rart at han ikke er videre populær i den britiske befolkningen?

BRØLERE: Han har en lei tendens til å si de gale tingene, prins Phillip, gemalen til dronning Elisabeth II.