MISFORNØYD: Prins Alwaleed bin Talal mener hans plassering på Forbes rikingliste er feil. Nå truer han med å kutte alle bånd med avisen. Foto: Fahad Shadeed / Scanpix
MISFORNØYD: Prins Alwaleed bin Talal mener hans plassering på Forbes rikingliste er feil. Nå truer han med å kutte alle bånd med avisen. Foto: Fahad Shadeed / ScanpixVis mer

Prins raser over plassering på rikingliste

Hevder seg snytt for 54 751 680 000 kroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): 26. plass på Forbes liste over verdens aller rikeste personer ble oppfattet som en eneste stor fornærmelse for prins Alwaleed bin Talal fra Saudi-Arabia.

Han mener nemlig at avisa har undervurdert hans formue med hele 9,6 milliarder dollar, melder SvD.

Omregnet til norsk valuta er det 54 751 680 000 kroner prinsen føler seg snytt for i kåringa.

- Slag i ansiktet Bin Talal truer nå med å bryte alle bånd med avisa. For sjøl mener prinsen at han hører til på topp ti-plass.

Forbes hevder at de har mottatt flere brev fra den fornærmede prinsen, der han forsøker å klatre mot listetoppen.

Avisa hevder at de også har fått et brev signert bin Talals finanssjef, Shadi Sanbar. Han skriver at undervurderingen er «et slag i ansiktet for relasjonen og samarbeidet mellom USA og Saudi-Arabia».

- Overvurderer egne sjanser Avisas liste-redaktør, Kelly Dolan, tar prinsens fornærmelse med knusende ro.

I et skriftlig svar påstår hun at prinsen systematisk overvurderer egne sjanser til å nå en topp ti-plassering, og at han bruker mer tid enn noen andre på å booste sin egen plassering.

Forbes teller alle som kan kalles milliardærer når man måler formuen i dollar. I år inneholder lista 1226 personer.

Nordmenn på lista Med en formue på 11,3 milliarder dollar, eller rundt 65 milliarder kroner, er John Fredriksen den nordmannen som har klatret høyest på Forbes liste.

Han er imidlertid et godt stykke bak nummer en på lista, den mexicanske telekomgründeren Carlos Slim Helu, som sammen med sin familie har en formue på rundt 391 milliarder kroner.

Microsofts Bill Gates, som for noen år tilbake toppet lista, ligger på andreplass, med 346 milliarder kroner. Så følger investoren Warren Buffett, med 250 milliarder kroner, ifølg NTB.

Av norske statsborgere kommer eiendomskongen Olav Thon høyest på Forbes' liste. Med en formue på drøyt 28 milliarder ligger han på 205. plass.

Øvrige nordmenn på lista er Stein Erik Hagen med familie, Kjell Inge Røkke, Arne Wilhelmsen og hans familie og Petter Stordalen.

PÅ LISTA: Med en formue på 11,3 milliarder dollar, eller rundt 65 milliarder kroner, er John Fredriksen den nordmannen som har klatret høyest på Forbes liste. Her på Øvrevoll Galoppbane sammen med datteren Kathrine Fredriksen. Foto: Lars Halvor Magerøy / Dagbladet
PÅ LISTA: Med en formue på 11,3 milliarder dollar, eller rundt 65 milliarder kroner, er John Fredriksen den nordmannen som har klatret høyest på Forbes liste. Her på Øvrevoll Galoppbane sammen med datteren Kathrine Fredriksen. Foto: Lars Halvor Magerøy / Dagbladet Vis mer