Prins slo til igjen

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BERLIN (Dagbladet): Med prinsesse Caroline som vitne gikk tyske Ernst August av Hannover amok og skjelte ut en politimann så voldsomt at han risikerer et opphold i østerriksk fengsel.

Saken er først blitt kjent nå, på grunn av det rettslige etterspillet. Den 28. november ifjor ble to østerrikske gendermer vitne til hvordan en VW-buss i Pettendorf utenfor Salzburg trosset et forbudsskilt og kjørte forbi en personbil til tross for heltrukket linje i veien.

Patruljevogna satte på blålys og tok opp jakta. Da sjåføren i minibussen skulle bremse, gjorde han det voldsomt og kolliderte med en annen bilist.

Ut av folkevogna kom prins Ernst August - frådende av raseri. -Han skrek "rasshøl" til meg syv ganger, "overrasshøl" og "uforskammede svin" èn gang, samt "drittsekk" tre ganger, forteller politibetjent Christian Harwagner.

Han sier at den 45 år gamle ektemannen til prinsesse Caroline hisset seg så voldsomt opp at han var redd han skulle gå til håndgripeligheter.

I et brev til politiet har Ernst August bedt om unnskyldning for sitt ordvalg. Han mener at politipatruljen hadde brakt prinsesse Caroline, hennes barn og ekteparets felles sønn samt to andre passasjerer i livsfare - og at det derfor var naturlig å bli grinete.

PINLIG SAK: Med prinsesse Caroline som vitne gikk Ernst August amok igjen.