REDNINGSMANN: Prins William i cockpiten på et Sea King redningshelikopter, der han fungerer som annenpilot. Foto: JOHN STILLWELL / PA / PA / SCANCPIX
REDNINGSMANN: Prins William i cockpiten på et Sea King redningshelikopter, der han fungerer som annenpilot. Foto: JOHN STILLWELL / PA / PA / SCANCPIXVis mer

Prins William reddet sjømenn

Helikopterpilot prins William var med på å berge to sjøfolk i Irskesjøen i går. Seks er fremdeles savnet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den britiske prinsen jobber som annenpilot på et Sea King-helikopter i det britiske luftforsvaret, RAF, sin redningstjeneste. William har gått igjennom en 19 måneders treningsperiode som ble avsluttet i september i fjor.

- Det var et mannskap på fire. En kaptein, en annenpilot, en radaroperatør og en redningsmann. Han var annenpilot. Værforholdene ble beskrevet som ekstremt dårlig, med dårlig sikt og sterke vinder, sier en RAF-talsmann ifølge The Guardian.

- Sank raskt Natt til søndag kom nødmeldingen om at det 81 meter lange lasteskipet «Swanland» sank utenfor kysten av Wales. De to overlevende har fortalt at skipet sank raskt. 

- En av de overlevende fortalte at det var fem på dekk som hadde på seg overlevelsesdrakter. Og det var tre under dekk eller i lugarene, forteller Ray Carson ved kystvakta i Holyhead.

De to overlevende skal være russere.

- Litt av en bedrift - Han beskrev en enorm bølge som traff skipet, som brakk. Og det sank veldig raskt etterpå, sier Carson, som skryter av prins William og de andre redningsfolkene.

- De har utført litt av en bedrift når en ser på forholdene. Samtidig som de har holdt helikoptret stabilt i vinden, så har de klart å senke en redningsmann ned til ei flåte som drev på havet, forklarer kystvaktens mann.

Ifølge nyhetsbyrået PA lokaliserte et redningshelikopter ei annen flåte, men vinden gjorde det umulig å komme nær nok for å sjekke om det var personer om bord.

To andre lastebåter i området bidro i aksjonen. Den ene hjalp til med å gi ly og lys før helikoptret ankom. En annen lette etter overlevende gjennom natta. 

FRA AKSJONEN: En av mannskapet på prinsens redningshelikopter firer seg ned til ei redningsflåte i Irskesjøen. Foto: DET BRITISKE FORSVARSDEPARTEMENTET / REUTERS / SCANPIX
FRA AKSJONEN: En av mannskapet på prinsens redningshelikopter firer seg ned til ei redningsflåte i Irskesjøen. Foto: DET BRITISKE FORSVARSDEPARTEMENTET / REUTERS / SCANPIX Vis mer