Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Prins William vil tjenestegjøre i Afghanistan

Vil følge i lillebrors fotspor.

BARSKE BRØDRE: Prins William vil følge i sin bror Harrys fotspor og tjenestegjøre i Afghanistan. Her har han nettopp vært andrepilot på et Royal Air Force-helikopter. Foto: Reuters/Scanpix
BARSKE BRØDRE: Prins William vil følge i sin bror Harrys fotspor og tjenestegjøre i Afghanistan. Her har han nettopp vært andrepilot på et Royal Air Force-helikopter. Foto: Reuters/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| Britenes prins William er fast bestemt på å følge i fotsporene til sin yngre bror Harry og tjenestegjøre i frontlinjen i Afghanistan.

Det opplyser prinsen selv i en dokumentarfilm om hans besøk til Botswana tidligere i år.

Den 28 år gamle prinsen, som er nummer to i arverekken til den britiske tronen, gjennomførte sitt første skift som annenpilot i det britiske luftforsvaret RAF for noen uker siden. Nå ønsker han seg til Afghanistan, der Storbritannia har rundt 10.000 soldater i den NATO-ledede ISAF-styrken.

Hans to år yngre bror Harry tjenestegjorde i Afghanistan i ti uker i 2008, men ble trukket ut da nyheten om hans tilstedeværelse nådde mediene. Han ble da regnet som en sikkerhetsrisiko for den militære enheten sin.

(NTB)

HAR TJENESTEGJORT: Prins Harry. Foto: AP/Scanpix
HAR TJENESTEGJORT: Prins Harry. Foto: AP/Scanpix Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!