SNØSKRED: Den nederlandkse prins Johan Friso er her sammen med sin kone og sine to døtre på skitur i Østerrike i fjor.  Foto: SCANPIX / AFP PHOTO / ANP / ROYAL IMAGES / FRANK VAN BEEK
SNØSKRED: Den nederlandkse prins Johan Friso er her sammen med sin kone og sine to døtre på skitur i Østerrike i fjor. Foto: SCANPIX / AFP PHOTO / ANP / ROYAL IMAGES / FRANK VAN BEEKVis mer

- Prinsen svever mellom liv og død

Regjeringen i Haag er bekymret etter han ble tatt av snøskred i Østerrike.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Prins Johan Friso i den nederlandske kongefamilien ble i 12-tida i dag tatt av et snøskred i Lech i Østerrike, da han sto på ski utenfor oppmerkede løyper. Det har snødd kraftig i området i det siste.

Livstruende Regjeringen i Haag sa i ettermiddag at prinsen svever mellom liv og død, skriver den østerrikske avisa Kronen Zeitung.

Ulykken skjedde i Lech am Arlberg vest i landet. Prinsen skal ha ligget under snømassene i 15 minutter før han ble gravd fram av redningsmannskapene.

Han ble gjenopplivet på stedet, før han ble fraktet til sykehus i Innsbruck. Prins Johan Frisos tilstand er ifølge legene på sykehuset livstruende, men stabil, melder BBC.

Kongefamilien Flere medlemmer av den nederlandske kongefamilien var på tur sammen til Lech. Ingen andre i gruppen ble tatt av snøskredet, skriver BBC.

Prins Johan er gudsønn av kong Harald. Selv om han er medlem av den nederlandske kongefamilien, har han ikke lenger arverett til tronen, etter at han giftet seg med Mabel Wisse Smit i 2003. Paret er foreldre til to små jenter.

- Den norske og den nederlandske kongefamilien står hverandre nær, sier kommunikasjonssjef ved Slottet, Sven Gjeruldsen, til Dagbladet. Han forteller at de ikke vet så mye om situasjonen i Østerrike nå.

 SYKEHUSET: Prins Johan Friso  blir behandlet på intensivavelingen på universitetssjukehuset i Innsbruck. Foto: SCANPIX/REUTERS/Heinz-Peter Bader
SYKEHUSET: Prins Johan Friso blir behandlet på intensivavelingen på universitetssjukehuset i Innsbruck. Foto: SCANPIX/REUTERS/Heinz-Peter Bader Vis mer