Prinsens «prinsesse»

Navn: Camilla Parker-Bowles Alder: 52 Yrke: Hjemmeværende

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ennå har ikke pressefotografene fått hva de venter på: at prins Charles kysser henne offentlig. Men nå er det like før. For da Camilla Parker-Bowles sto og blomstret i sin Versace-kjole under veldedighetsballet forleden, var hun langt mer enn tronarvingens venninne.

Så når BBC er ferdig med å spille sørgemusikk etter engelskmennenes velfortjente farvel med fotball-EM, kan øyrikets beboere fullt og helt konsentrere seg om den stadig mer lovlige kjærligheten mellom Camilla og Charles. Turtelduene påvirker neppe følelseslivet til de horder av fotballpøbler som er tilbake på øya, de har nok med å leve som sosiale utskudd i et vanstyrt klassesamfunn. Og befolkningen er ennå ikke villig til å ønske Camilla velkommen som dronning. Et overveldende flertall i tabloidenes stadige meningsmålinger mener at prinsen enten må klare å holde septeret selv eller overlate det til sønnen William.

Men Camilla kan snart leve ut sin livslange kjærlighet til landets tronarving. En gang i sin ungdom skal de ha risset initialene sine inn i et tre, slik romantikere gjerne gjør. Og spekulasjonene har gått høyt om at de to i realiteten har opprettholdt sitt forhold hele veien. Camilla er skilt fra sin lett forsofne, militære ektemann, som hun har to barn med. Mannen skal visstnok ha sett gjennom fingrene med konas forhold til prinsen av Wales, det falt vel litt glamour på ham også via sladderpressens flerfargete oppslag.

I går kveld var det stor fest på Windsor Castle, med vår egen kronprins Haakon til stede, for å feire dronningmoras 100-årsdag. Og for den saks skyld prinsesse Margareths 70 år, prinsesse Annes 50 år og prins Andrews 40 år på øyriket. For den sistnevntes skyld var Sarah Ferguson til stede, men Camilla var ikke der. Dronningen møtte henne riktig nok uformelt for noen uker siden, men ennå er hun ikke helt inne i varmen.

Hun er dessuten bare en slags halvaristokrat av byrd, og i hvert fall ikke adelig. Noe mange tror var grunnen til at prinsen måtte «dumpe» henne til fordel for Diana. For et kongehus som lenge har gjort seg til latter med sine ulykkelige ekteskap, sidesprang og støyende skilsmisser, kan det likevel vise seg å være et sjakktrekk å akseptere Camilla. Tronarvingen har i det minste gjort det klart at han foretrekker sin «prinsesse» framfor hele kongeriket.