Prinsessa forsøkte å flykte fra faren. Nå slipper han bilder for å bevise at hun er i live

Sjeik Mohammed bin Rashid al-Maktoum vil motbevise «falske påstander» om datteras sikkerhet.

I DUBAI: Bilder gitt ut av United Arab Emirates News Agency (WAM) viser at Sheikha Latifa (t.v.) er tilbake hos familien i Dubai. Her avbildet med Mary Robinson, tidligere president i Irland. Robinson har også vært FNs høykommissær for menneskerettigheter. Foto: WAM
I DUBAI: Bilder gitt ut av United Arab Emirates News Agency (WAM) viser at Sheikha Latifa (t.v.) er tilbake hos familien i Dubai. Her avbildet med Mary Robinson, tidligere president i Irland. Robinson har også vært FNs høykommissær for menneskerettigheter. Foto: WAM Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det startet som et rømningsforsøk fra hennes fars, Sjeik Mohammed bin Rashid Al Maktoum, autoritære regime. Ved hjelp av en spektakulær fluktplan skulle prinsesse Sheikha Latifa bint Mohammed al-Maktoum ut av Dubai og begynne et nytt liv i utlandet.

Slik gikk det imidlertid ikke. I flere måneder har hun vært sporløst forsvunnet, og både FN og flere menneskerettighetsorganisasjoner fryktet at hun hadde blitt drept av farens regime.

I en video som ble publisert like etter at hun ble meldt savnet i mars i år, sa hun følgende om sin egen far:

- Han er den ondeste personen jeg har møtt. Han er gjennomført ond, og ansvarlig for mange dødsfall.

Publiserer bilder

Nå har familien sluppet bilder som viser at Latifa er i live, for å motbevise det de mener er falske påstander om at hun ble hentet hjem mot sin vilje.

Bildene ble publisert av utenriksdepartementet mandag, og er datert 15. desember. Prinsessa er avbildet sammen med Mary Robinson, som er tidligere president i Irland. Hun har også vært FNs høykommissær for menneskerettigheter.

I en uttalelse skriver utenriksdepartementet at Robinson ble invitert til Dubai av Latifas familie og at hun ble forsikret om at prinsessa får den omsorgen og støtten hun trenger. Robinson har ikke kommentert møtet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer